«Νοέμβρη ο φάκελος της Τούμπας»

Απο inpaok.com: Στα τέλη του Νοεμβρίου αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση από τους αρμόδιους φορείς ο πλήρης φάκελος για τη Νέα Τούμπα όπως δήλωσε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης o Τάκης Δούμας, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας που μελετά τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
«Νοέμβρη ο φάκελος της Τούμπας»

Για την πορεία του έργου της Νέας Τούμπας είπε: «Στο τέλος του καλοκαιριού πήραμε την προέγκριση που είναι το πρώτο διοικητικό βήμα που δείχνει ότι μπορεί να προχωρήσει η κύρια μελέτη για τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου. Ένα πολύ σημαντικό μέρος της μελέτης είχε ολοκληρωθεί, κατατέθηκε, εγκρίθηκε και πάμε παρακάτω. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην καρδιά της μελέτης, την υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα ώστε να την καταθέσουμε και να αρχίσουν οι πραγματικές διαβουλεύσεις για το θέμα του νέου γηπέδου με τους φορείς και τις υπηρεσίες και πιστεύω πώς θα εξελιχθούν θετικά. Εκτός της χωροθέτησης, μελετάμε και το κυκλοφοριακό και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η χωροθέτηση στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης τις όποιες άλλες κυκλοφοριακές διευθετήσεις που ενδεχομένως υπάρχει δυνατότητα να γίνουν από την πλευρά της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να γίνει ό,τι το καλύτερο για την περιοχή. Ακόμη την περιβαλλοντική επιβάρυνση ή όχι που μπορεί να έχει το όλο εγχείρημα».

Για το αν το έργο εξελίσσεται κανονικά ή με ρυθμούς... χελώνας: «Προφανώς και πάει καλά. Πρώτη φορά γίνεται τέτοιο πράγμα, καμιά άλλη ομάδα δεν έχει κάνει αντίστοιχη μελέτη. Ούτε το κράτος δεν έχει εγκρίνει ξανά τέτοια πρόταση. Δεν ξέρω αν υπάρξει και άλλη ομάδα με τέτοιες οικονομικές δυνατότητες και όραμα για την κατασκευή ενός τέτοιου γηπέδου. Αυτό που γίνεται με το γήπεδο της ΑΕΚ, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται εδώ. Αυτό που έχει ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ με τις συμβουλές που έχουμε δώσει και τις σκέψεις της διοίκησής του για ένα ειδικό χωρικό σχέδιο το οποίο θα εγκριθεί με προεδρικό διάταγμα. Από την έγκρισή του και μετά, ο ΠΑΟΚ θα κατεδαφίσει το παλιό γήπεδο, θα χτίσει το νέο και θα βρίσκεται σε πλήρη ασφάλεια. Δε θα ζήσει τις περιπέτειες που έζησε μέχρι στιγμής η ΑΕΚ».

Για το πώς θα διασφαλιστεί το ότι ο ΠΑΟΚ δε θα κινδυνέψει όπως η ΑΕΚ: «Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η σύνταξη μίας μελέτης η οποία εγκρίνεται με προεδρικό διάταγμα που είναι η ανώτερη μορφή διοικητικής πράξης στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να προσβληθεί μία τέτοια πράξη παρά μόνο αν περιλαμβάνει ψεύτικα στοιχεία. Η ΑΕΚ δεν έκανε κάτι αντίστοιχο αλλά επέλεξε τότε να στηριχτεί σε μία νομοθετική ρύθμιση. Αυτή δεν ψηφίζεται για τη συνταγματικότητά της, ελέγχεται μετά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο δρόμος που ακολουθήσαμε εμείς είναι πιο επίπονος και πιο δύσκολος αλλά μετά την έγκρισή του θα παρέχει πλήρη ασφάλεια στον ΠΑΟΚ».

Για το πότε θα καταθέσει ο ΠΑΟΚ τον πλήρη φάκελο προς έγκριση: «Θέλω να πιστεύω πως μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα είμαστε έτοιμοι. Πήραμε την προέγκριση τέλος Ιουλίου και δουλεύουμε ασταμάτητα από τον Δεκαπενταύγουστο. Και μαζί μας και η ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για το πότε πιστεύει πως θα τελειώσει η γραφειοκρατία για τη Νέα Τούμπα: «Οι πληροφορίες μου λένε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυτό το έργο. Με την έννοια ότι από την ώρα που θα υποβληθεί ένας πλήρης φάκελος και οι τεχνικές του προσεγγίσεις δεν έρχονται σε αντίθεση με αυτά που θέλει η τοπική κοινωνία, θα προσπαθήσουν να άρουν οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να καθυστερήσει το έργο. Θέλω να πιστεύω πως μέσα στο 2020 θα έχουμε προεδρικό διάταγμα. Θα είμαστε μέσα στον αρχικό μας στόχο».

Διαβάστε ακόμη...