«Μπορεί και πάλι ο ΠΑΟΚ το νταμπλ» (vid)

Από sdna.gr : Ο Δημήτρης Λημνιός στην συνέντευξη της ζωής του. Ο νεαρός εξτρέμ του ΠΑΟΚ βρέθηκε καλεσμένος στη Web Tv του SDNA και στην εκπομπή Face 2 Face και τα είπε... όλα στον Βασίλη Βέργη. Οι προπονητές που τον «στιγμάτισαν», το κεφάλαιο ΠΑΟΚ, η απάντηση στον Μελιόπουλο και άλλα πολλά!
Πηγή: sdna.gr
«Μπορεί και πάλι ο ΠΑΟΚ το νταμπλ» (vid)

«Βουτιά» στο παρελθόν από τον Δημήτρη Λημνιό. Από το Βόλο, στην Αθήνα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ.

Εξιστορώντας την ιστορία της ζωής του, ο 21χρονος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το Βόλο: «Από μικρός κλωτσούσα ότι έβρισκα μέσα στο σπίτι. Η μητέρα μου, μου έβαζε τις φωνές. Είχα μια μπαλίτσα του τένις στην αρχή... Στα 4.5 μου χρόνια, με έγραψαν στη Νίκη Βόλου και έτσι ξεκίνησα το ποδόσφαιρο. Η μητέρα μου, μου μιλούσε βραζιλιάνικα (σ.σ. λόγω καταγωγής) αλλά εγώ της απαντούσα στα ελληνικά. Παρακολουθούσα την Εθνική Βραζιλίας όταν ήμουν πιο μικρός. Λάτρευα τον Ροναλντίνιο. Θυμάμαι βέβαια στο Euro που βγήκαμε στο μπαλκόνι και φωνάζαμε με τους γονείς μου...».

Όσο τα χρόνια περνούσαν, το ποδόσφαιρο γινόταν... αντικείμενο ζωής για τον Λημνιό καθώς όπως παραδέχθηκε: «Ήμουν καλός μαθητής, όσο μεγάλωνα έδινα βάση, όμως, στο ποδόσφαιρο. Ήμουν ένα παιδί που όλη μέρα έπαιζα μπάλα, γυρνούσε με χτυπήματα. Το αγαπούσα πάρα πολύ από μικρός. Μόνο αυτό είχα στο μυαλό μου και περίμενα πότε θα τελειώσω τα μαθήματά μου...».

Σημείο αναφοράς στη ζωή του αποτελούν οι γονείς του και φυσικά ο πατέρας του ο κ. Στέλιος, ο οποίος ήταν φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ, με τον Λημνιό να εξιστορεί και την δική τους ιστορία όταν γύρισε από το σχολείο και βρήκε το ουζερί γεμάτο φίλους του ΠΑΟΚ και φυσικά του πατέρα του: «Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου με τον ΠΑΟΚ και λέω μπαμπά τι γίνεται. Είχαν έρθει φίλοι του και είχα πάθει πλάκα. Φώναζαν, πανηγύριζαν... Δεν το είχα δει ποτέ αυτό».

Μιλώντας για τα λάθη που κάνουν συχνά οι γονείς, ο Λημνιός σημείωσε: «Ο πατέρας μου είναι αυστηρός. Ο πρώτος που θα μου πει όταν κάτι δεν πάει καλά. Ήθελε να φτάσει το παιδί του σε ένα υψηλό επίπεδο.Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά αλλά χωρίς να παίρνουν τα μυαλά τους αέρα. Χρειάζεται δουλειά και επιμονή. Ο πατέρας μου με υποστήριξε από μικρό, με βοήθησε, ερχόταν και με έβλεπε. Και οι γονείς μου βρίσκονται πάντα δίπλα μου...».

Για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν πολύ στην καριέρα του δεν θα μπορούσε να σταθεί στον Τόλη Αποστόλου: «Καταπληκτικός άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ στον Ατρόμητο. Όταν είχα σπάσει το χέρι μου, με υποστήριξε και πήγα στο τουρνουά στα Τρίκαλα. Με στήριξε στο μέγιστο. Μου μιλούσε καθημερινά. Τι πρέπει να αποφεύγω... Είναι δύσκολο να φεύγει ένα παιδί στα 14 στην Αθήνα. Είχα πει στους γονείς μου, όμως, ότι θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Να είμαι σε μια μεγάλη ομάδα. Το σεβάστηκαν και με στήριζαν καθημερινά. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και είμαι πάρα πολύ καλά. Έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα».

Όσο για τον Ατρόμητο; «Τα βρήκα όπως τα περίμενα. Ήξερα ήδη κάποια παιδιά. Στον Ατρόμητο υπήρχε και υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Με διευκόλυνε πολύ... Από την πρώτη ημέρα, δούλευα πάρα πολύ και είχα πει πως μέσα από τη δουλειά θα πρέπει να φτάσεις στην πρώτη ομάδα. Όταν ο κ.Παράσχος με πήρε στην πρώτη ομάδα, ήμουν πολύ χαρούμενος, δεν το πίστευα. Σε ηλικία 16 ετών έκανα το ντεμπούτο μου με τον Ατρόμητο».

Για το πώς διαχειρίστηκε την αναγνωρισιμότητα, σημείωσε πως: «Είναι ένα περίεργο κομμάτι. Όταν αγωνίζεσαι με την πρώτη ομάδα, υπάρχει ενθουσιασμός. Παίζει ρόλο η οικογένεια, όμως, πως θα σε μεγαλώσουν από μικρό. Ενθουσιάστηκα και εγώ δεν το κρύβω αλλά τότε είχα ανθρώπους όπως τον κ.Αποστόλου που μου έλεγε χαμηλά το κεφάλι για να φτάσεις ψηλά και έτσι το διαχειρίστηκα»

Επόμενος σταθμός: ΠΑΟΚ! «Η χαρά στον Ατρόμητο ήταν μεγάλη αλλά ήθελα να παίξω σε πιο υψηλό επίπεδο. Δεν ήθελα να μείνω μια ζωή στον Ατρόμητο. Με χαροποίησε ιδιαίτερα, είπα χωρίς δισταγμό το ναι στον ΠΑΟΚ. Ο πατέρας μου, μου είπε πως αν πάω στον ΠΑΟΚ θα χαρεί παρά πολύ αλλά από εκεί και πέρα ήταν δική μου απόφαση. Όταν έγινε η μεταγραφή, ήταν τρελαμένος, φώναζε, γελούσε...

Ήξερα ότι πήγαινα σε μια μεγάλη ομάδα. Τον παρακολουθούσα στο πρωτάθλημα, όταν έφτασα εκεί, κατάλαβα τι απαιτήσεις έχει ο ΠΑΟΚ. Είσαι ποδοσφαιριστής, όμως, πρέπει να κρατάς χαμηλό προφίλ και ήθελα να δείξω ότι αξίζω να παίζω σε μια μεγάλη ομάδα. Σε ωριμάζει η πίεση που υπάρχει αν και δεν σας κρύβω πως υπήρχε ένας μικρός φόβος ότι μπορεί να πάω και να δοθώ δανεικός αλλά αυτό σε κάνει καλύτερο. Ευτυχώς έμεινα, αγωνίστηκα και δεν έφυγα ποτέ δανεικός».

«Όταν ανέλαβε ο Λουτσέσκου μου είπε: Δείξε αυτό που ξέρεις, σε πιστεύω»

Φυσικά, ο δρόμος προς την καθιέρωση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και ο Δημήτρης Λημνιός ρωτήθηκε για τη δύσκολη περίοδο επί Στανόγεβιτς: «Δεν είχα απογοήτευση αλλά είχα μια στεναχώρια γιατί δεν μου είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία. Ο κ.Στανόγιεβιτς πάντα μου έλεγε ότι θα σου δοθεί η ευκαιρία. Εγώ δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα και περίμενα την ευκαιρία μου για να αποδείξω πράγματα».

Μιλώντας για τον Λουτσέσκου, αποκάλυψε πως: «Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε σε μένα και εισηγήθηκε να μείνω στον ΠΑΟΚ. Πίστεψε σε μένα, του χρωστάω πολλά ήταν ο άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ. Όταν ανέλαβε μου είπε ότι είμαι εγώ προπονητής τώρα και σε πιστεύω, δείξε αυτό που ξέρεις. Η ψυχολογία μου άλλαξε, έδινα το 100% και ο Λουτσέσκου με πίστεψε και με έβαλε να παίξω -θυμάμαι- στη Λιβαδειά».

Όσο για το αν οι ξένοι ποδοσφαιριστές παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες: «Πρέπει να είσαι 100% έτοιμος όταν σου δοθεί η ευκαιρία. Υπάρχουν παίκτες που αν δεν είσαι καλός θα μπουν και μπορεί να χάσεις τη θέση σου. Πρέπει, όταν σε βάζει ο προπονητής, να είσαι έτοιμος. Από εκεί και πέρα ο προπονητής αποφασίζει. Εσύ πρέπει να βελτιωθείς και ο προπονητής σου να καταλάβει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί και να σε βάλει».

Κάνοντας την αυτοκριτική του, τόνισε: «Θεωρώ ότι πρέπει να πατάω πιο πολύ περιοχή, τα τελειώματά μου και γενικότερα το επιθετικό κομμάτι. Γενικά δουλεύω πολύ». Όσο για το αμυντικό κομμάτι: «Τακτικά είμαι πολύ καλά και ο προπονητής μου έχει πει ότι βοηθάς πολύ τον Μάτος. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά πρέπει να παίζω και στην επίθεση. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα προσπαθήσω να βελτιώσω τα νούμερα μου».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον αγαπημένο του συμπαίκτη και φυσικά για τον πιο δύσκολο αντίπαλο: «Ο Βιεϊρίνια είναι ένα κεφάλαιο του ΠΑΟΚ. Ο πιο δύσκολος ήταν ο Γκριμάλντι της Μπενφίκα».

«Σοκ η αποχώρηση Λουτσέσκου - Πειθαρχημένος και φιλόδοξος ο Φερέιρα»

Η περσινή σεζόν έκλεισε ονειρικά για τον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός πως η αρχή του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αρκετά δύσκολη λόγω της στάσης του κόσμου απέναντι στον Ρουμάνο: «Κάτι είχαμε καταλάβει όλοι αλλά αυτό αφορούσε τον προπονητή και τον κόσμο. Ήταν ένας προπονητής που έβγαινε η φλόγα από μέσα του, πολύ πειθαρχημένος, ήθελε φουλ συγκέντρωση, ήθελε ο καθένας μας να δίνει το 100% και στο τέλος της χρονιάς πήραμε το νταμπλ και κάναμε τον κόσμο μας χαρούμενο».

Μιλώντας για την αποχώρηση του πρώην προπονητή, τόνισε πως: «Εννοείται ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Δεν ξέρω τι συνέβη και ο προπονητής έφυγε αλλά αυτό συμβαίνει, οι προπονητές φεύγουν όπως και οι παίκτες. Ήταν σοκ αλλά είμαστε ποδοσφαιριστές και πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να στηρίζουμε τον νέο προπονητή».

Για το αν έφταιγε ίσως αυτό το γεγονός για τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ: «Υπήρχε ένα σοκ τις πρώτες μέρες αλλά είχαμε έναν προπονητή που ήξερε ποιες είναι οι απαιτήσεις και ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα τη δουλειά».

Μάλιστα, ανέλυσε και τις διαφορές Λουτσέσκου – Φερέιρα, όπως τις αντιλαμβάνεται εκείνος: «Ο Φερέιρα είναι πάνω κάτω σαν τον Λουτσέσκου. Είναι νέος και μπορεί να μπει στην ψυχολογία των παικτών. Είναι πειθαρχημένος και φιλόδοξος. Θέλει τους παίκτες του να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και μέχρι τώρα πάμε πολύ καλά».

Για τις διαφορές τους στα αποδυτήρια και στο σύστημα της ομάδας: «Πάνω κάτω είναι ίδιος με τον Λουτσέσκου. Το κλίμα είναι εκπληκτικό είμαστε δεμένοι και πιστεύω αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Όσο για το σύστημα, συγκριτικά με αυτό του κ. Λουτσέσκου είναι πιο επιθετικό. Εμένα με βοηθάει πολύ. Με τον κ. Λουτσέσκου έκλεινα προς τα μέσα και ανέβαινε ο Μάτος. Πλέον παίζει στη γραμμή, κινούμαι πιο ελεύθερα στην επίθεση. Οι γραμμές κλείνουν στην άμυνα. Υπήρξαν δυσκολίες, κάτι φυσιολογικό. Διάβασα και εγώ για την γκρίνια του κόσμου για το σύστημα. Ο προπονητής πίστεψε στο σύστημα, στην φιλοσοφία του και παιχνίδι με παιχνίδι κάνουμε 10 και 15 τελικές και σκοράρουμε γκολ. Το έχουμε αφομοιώσει το σύστημα, δεν είμαστε όμως στο 100%, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και σε ένα μήνα από τώρα η ομάδα θα παίζει χωρίς υπερβολή τέλεια».

«100% λάθος ο Μελιόπουλος σε όσα είπε...»

Φυσικά, η απόφαση του Μελιόπουλου και τα όσα ακολούθησαν δεν θα μπορούσαν να μην σχολιαστούν και από έναν νεαρό ποδοσφαιριστή όπως ο Λημνιός: «Δεν έχω να πω πολλά, παίζει ρόλο η μόρφωση και το σχολείο. Ο Μελιόπουλος είναι 100% λάθος, σε όσα είπε. Δεν υπάρχει λόγος να προτρέπεις κάποιος να αφήσει το ποδόσφαιρο. Αν θέλεις να παίξεις σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να κάνεις θυσίες. Κανένας Μελιόπουλος και κανένας Λημνιός δεν μπορεί να προτρέψει κανέναν να αφήσει το ποδόσφαιρο. Και εγώ πέρασα δύσκολες στιγμές, σκέφτηκα πολλά, όμως δεν τα παράτησα. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτός του και όχι άλλους».

«Αδικηθήκαμε με τον Άγιαξ...»

Κεφάλαιο Άγιαξ και ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ μίλησε με κάθε ειλικρίνεια: «Αδικηθήκαμε. Παίξαμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο στα δύο παιχνίδια. Ο Αγιαξ έκανε καθυστερήσεις, το πέναλτι ήταν υπερβολή που τους δόθηκε. Εμείς έπρεπε να περάσουμε. Θεωρώ πως η διαιτησία έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο για να αποκλειστούμε. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το όνομα του Αγιαξ. Θεωρώ πως μας αδίκησε πάντως.

Για τον αποκλεισμό από την Σλόβαν, σημείωσε: «To λάθος με την Σλόβαν έγινε στο πρώτο παιχνίδι στο γκολ που δεχτήκαμε. Παιδικό λάθος. Στην Τούμπα βάλαμε την Σλόβαν μέσα στην εστία, είχαμε 25 τελικές, δοκάρια, όμως η πρόκριση δεν ήρθε. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Υπήρξε ένα σοκ από τον αποκλεισμό, αυτό είναι σίγουρο. Αξίζει να παίζει στην Ευρώπη. Έχει έδρα, ρόστερ, έναν καταπληκτικό πρόεδρο. Μακάρι του χρόνου να τα καταφέρουμε και να μπούμε στο Champions League. Περάσαμε δύσκολη περίοδο, όμως πλέον παίζουμε καλά, κάνουμε ευκαιρίες, κερδίζουμε συνεχώς και στο τελευταίο παιχνίδι δεν δεχτήκαμε και γκολ».

«Μιλούσαμε διαρκώς στα αποδυτήρια για να βρούμε τι φταίει...»

Στο τραπέζι της συζήτησης με τον Βασίλη Βέργη δεν θα μπορούσε να μην πέσει και το θέμα της άμυνας και τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ: «Πολλές φορές στα αποδυτήρια μιλούσαμε όλοι μαζί να βρούμε τι φταίει. Τα περισσότερα γκολ που δεχτήκαμε είναι με κόντρα, από στημένα, αλλά και από τύχη και δικά μας λάθη. Χρειαζόμαστε βελτίωση, δουλεύουμε πολύ και μέρα με την μέρα, θα είμαστε ολοένα και καλύτεροι».

«Θα έβαζα αριστερό εξτρέμ τον Βιεϊρίνια...»

Μιλώντας για τους δύο -μέχρι πρότινος- μεγάλους απόντες Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια, σημείωσε πως: «Σίγουρα έλειψαν. Ο Αντρέ είναι ένα κεφάλαιο μόνος του για τον ΠΑΟΚ. Είδαμε τι έγινε με την Λαμία στην επανεμφάνισή του. Έλειψε πολύ. Ήταν όμως πάντα δίπλα μας αυτό το διάστημα, ανέβαινε τον Γολγοθά του και ήταν δίπλα μας. Και ο Μαουρίσιο έχει τεράστια προσωπικότητα, είναι πολύ ποιοτικός, έπαιξε κι αυτός με Τρίπολη και ΑΕΚ και τον περιμένουμε να είναι έτοιμος στο 100%».

Για τη θέση που πρέπει να παίζει ο Βιεϊρίνια: «Δεν μπορώ να το σχολιάσω εγώ αυτό. Είναι δουλειά προπονητή. Αν βάλουμε μπακ τον Βιεϊρίνια, τότε ο Γιαννούλης που κάνει καταπληκτική σεζόν θα πρέπει να βγει. Αριστερό εξτρέμ έχει υψηλή ένταση, δημιουργεί προβλήματα αλλά είναι περίεργη η κατάσταση δεν ξέρω που θα τον έβαζα. Αν κάνω μια γρήγορη σκέψη θα τον έβαζα αριστερό εξτρέμ».

Όσο για το αν ο ίδιος έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να παίξει δεξί μπακ: «Όχι δεν το έχω σκεφτεί αλλά αν μου πει ο προπονητής να παίξω δεξί μπακ θα παίξω. Με τον Άρη στο τέλος αγωνίστηκα δεξί μπακ».

«Έχουμε τις δυνατότητες για νταμπλ - Φαβορί και ο Ολυμπιακός»

Μιλώντας για τη «μάχη» του πρωταθλήματος και για τον αν ο ΠΑΟΚ μπορεί και φέτος να κατακτήσει το νταμπλ:«Τώρα έχουμε περισσότερο χρόνο να ετοιμαστούμε αλλά το Champions League είναι η κορυφαία διοργάνωση, αποκτάς εμπειρίες, τα κασέ ανεβαίνουν, η ομάδα διαφημίζεται. Είναι μεγάλη εμπειρία να παίξεις Champions league. O ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες για το νταμπλ. Το ρόστερ παίζει μεγάλο ρόλο. Σε όλες τις γραμμές έχουμε καλούς παίκτες. Σίγουρα παίζει ρόλο η σπίθα του προπονητή, σε κάθε αγώνα πηγαίνουμε για τη νίκη και έτσι πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ, να πηγαίνει για τη νίκη και για κανένα άλλο αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα, καλύτερη από πέρσι αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, πάνω κάτω το ρόστερ είναι το ίδιο, όταν υπάρχουν τραυματίες, υπάρχουν παίκτες να τους αντικαταστήσουν. Στις λεπτομέρειες θα κριθεί το πρωτάθλημα πιστεύω...

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που βάζει γκολ και δέχεται, όπως και εμείς. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Θεωρώ ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αν όχι να διατηρήσουμε το αήττητο να διατηρηθούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε μέχρι το τέλος της σεζόν γιατί υπάρχουν και τα πλέι οφ».

Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, έχει καλή ομάδα αλλά θεωρώ ότι εμείς και ο Ολυμπιακός είμαστε τα φαβορί αλλά ποτέ δεν ξέρεις...». Όσο για το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακος: «Είναι νωρίς για να μιλάμε για διεκδικήσεις. Είναι δύσκολο παιχνίδι, όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα».

Φυσικά, απέναντι στην ΑΕΚ, ο Λημνιός παραδέχθηκε πως ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ: «Με την ΑΕΚ θα έπρεπε το σκορ να είναι διαφορετικό στο πρώτο ημίχρονο. Μετά κουραστήκαμε, δώσαμε χώρο στην ΑΕΚ. Για ακόμα ένα παιχνίδι τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν παιδικά έπρεπε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την σύγκριση με την ομάδα του Κούδα: «Είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις. Άλλες εποχές άλλο ποδόσφαιρο. Πλέον το ποδόσφαιρο θέλει πολύ αντοχή, υπάρχει πολύ τακτική, υπάρχουν ομάδες που κλείνονται πολύ και πρέπει να βρει τρόπο να τις διασπάς. Αλλά αυτό που κάναμε πέρσι δεν θα το ξεχάσω ποτέ, δώσαμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας».

«Μέσα από τις εμφανίσεις μου στον ΠΑΟΚ θα έρθει και το... εξωτερικό»

Για τις προτάσεις και τα όσα ακούγονται μεταγραφικά για εκείνον: «Ηλικιακά δεν θεωρώ πως δεν είμαι έτοιμος αν δούμε τι γίνεται στο εξωτερικό. 21 ετών θεωρείσαι έτοιμος παίκτης. Και παιδιά στην ηλικία μου πρέπει να το σκέφτονται έτσι. Στον ΠΑΟΚ νιώθω πάρα πολύ καλά, δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η σκέψη να παίξω σε ομάδα του εξωτερικού αλλά είναι κάτι που θα έρθει μέσα από τις εμφανίσεις μου στον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει το ισπανικό πρωτάθλημα, πιστεύω πως θα μου ταίριαζε το ιταλικό. Υπάρχει τακτική. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση με τον ΠΑΟΚ για το συμβόλαιό μου. Κλείνω τα αυτιά μου και προσπαθώ να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου».

Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος

Δεδομένου πως έκανε ένα ακόμη όνειρο πραγματικότητα, o Δημήτρης Λημνιός μίλησε και για την Εθνική Ελλάδος: «Το να παίζεις κόντρα στην Ιταλία, στο Ολίμπικο με παίκτες υψηλού επιπέδου είναι χαρά για κάθε ποδοσφαιριστή. Εδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και το χάρηκα πολύ».

Για τη νίκη επί της Βοσνίας και τον Φαντ Σιπ: «Είναι σοβαρός προπονητής, του αρέσει η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ηρθε για να πετύχει, δεν φοβάται κάτι. Μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως μπορεί να αλλάξει πράγματα. Ολοι μαζί θέλουμε να φτάσουμε την Εθνική εκεί που ήταν».

Για το γεγονός πως πλέον η Εθνική παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο: «Ο Φαντ Σιπ γνωρίζει από το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Μας είπε πως έχουμε καλή ομάδα και δεν γνώριζε γιατί δεν παίζουμε ποδόσφαιρο. Εχουμε το υλικό να χτίσουμε παιχνίδια και δείξαμε στον λιγοστό κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει πως αξίζουμε. Είναι παράπονο, όμως εμείς φτάσαμε εκεί την Εθνική, εμείς πρέπει να ξαναγεμίσουμε το γήπεδο. Μπορούμε να γεμίσουμε και το ΟΑΚΑ. Με την Ιταλία είχε 30.000 κόσμο. Γιατί δεν είχαμε και με την Βοσνία;».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής και το πόσο λείπουν οι Μανωλάς και ο Σωκράτης: «Εγώ είμαι νέος δεν έχω πολλές κλήσεις και δεν ξέρω τι επικρατούσε. Είναι δύο μεγάλοι παίκτες που παίζουν σε τοπ επίπεδο. Το κλίμα όσο είμαι εγώ είναι καλό είτε μαζί τους, είτε χωρίς. Το γιατί δεν είναι μαζί μας το εξήγησε ο προπονητής, οι δύο αυτοί παίκτες δεν είναι εκτός Εθνικής, αλλά δοκιμάζει κάποια πράγματα ο προπονητής».

Για το αν μπορούμε να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση: «Ναι, υπάρχουν νέοι παίκτες που διψούν για επιτυχίες, έμπειροι παίκτες που θέλουν να παίξουν ξανά στο υψηλότερο επίπεδο με την Εθνική και μπορούμε να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση».

Διαβάστε ακόμη...