Απαλλάχτηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τις ανακοινώσεις μετά το ντέρμπι

Από sdna.gr : Την απαλλαγή τόσο της ΑΕΚ, όσο και του ΠΑΟΚ για τις μεταξύ τους ανακοινώσεις μετά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και την είσοδο Μελισσανίδη στα αποδυτήρια, αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Πηγή: sdna.gr
Απαλλάχτηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τις ανακοινώσεις μετά το ντέρμπι

Μία... στις δύο απαλλαγές για Κούγια.

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαΐνης, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη στους δύο Δικεφάλους για τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν μετά το μεταξύ τους ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο και την εισβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο, την οποία αποκάλυψε το SDNA.

Ο ΠΑΟΚ έκανε λόγο για "πρωτοφανές σκάνδαλο και ωμή παρέμβαση στα αποδυτήρια των διαιτητών" σημειώνοντας ότι η κλήση σε απολογία των Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Παπαδόπουλου "δεν εντάσσεται στην κόσμια διαμαρτυρία", όπως είχε χαρακτηρίσει την "επίσκεψη" η ΑΕΚ που είχε κάνει λόγο για "θράσος" από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ωστόσο αποφάσισε να απαλλάξει και τις δύο ομάδες.

Παράλληλα ο Αλέξης Κούγιας που είχε διπλή κλήση σε απολογία για δηλώσεις του, απαλλάχτηκε μόνο για αυτές που είχε κάνει μετά το καλοκαιρινό φιλικό της Λάρισας με τη Λαμία, αλλά καλείται να πληρώσει 18.000 ευρώ για τη δήλωσή του «Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Μελισσανίδης θα βοηθάει τον Ολυμπιακό», μετά τον αγώνα της ΑΕΛ με τους "ερυθρόλευκους".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Απαλλάσσει τον εγκαλούμενο Αλέξιο Κούγια του Χρήστου, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ από την δίωξη που του ασκήθηκε για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 20Α παρ. 1, 2α, 3, 4 και 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέστηκε στις 11-8-2019 κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα στην παρούσα πειθαρχική δίωξη.

Κηρύσσει τον εγκαλούμενο Αλέξιο Κούγια του Χρήστου, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 20Α παρ. 1, 2α, 3, 4 και 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέστηκε την 1-9-2019 κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα στην παρούσα πειθαρχική δίωξη. Επιβάλλει στον εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000€).

Απαλλάσσει τις εγκαλούμενες ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ για για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα που αφορά στο περιεχόμενο των ανακοινώσεων που εξέδωσαν μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑEK, που διεξήχθη στις 29.9.2019 και περί ώρα 19:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο (Αθήνα) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Super League.

Διαβάστε ακόμη...