Αγωνία για τα τηλεοπτικά του νέου πρωταθλήματος

Από thessports.gr: Μπορεί να έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League, ωστόσο για την ώρα δεν έχει βρεθεί η τηλεοπτική στέγη του, ενόψει της έναρξης της σεζόν.
Πηγή: thessports.gr
Αγωνία για τα τηλεοπτικά του νέου πρωταθλήματος

Για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο της κλήρωσης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ:

«Αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να έχει εικόνα. Πρέπει να μπουμε στα σπίτια του κόσμου. Ευχαριστώ τη δημόσια τηλεόραση για την περσινή μας συνεργασία. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και φέτος, έχουμε δει ένα θετικό κλίμα. Έχουν δει και εκτιμούν τι προσφέρει το βόλεϊ στη δημόσια τηλεόραση. Μας έχει βοηθήσει και η Εθνική ομάδα σε αυτό. Θεωρούμε ότι το βόλεϊ όταν παίζετε σε υψηλό επίπεδο δίνει μεγάλα νουμερά. Τό βόλεϊ όταν παίζετε μεταξύ καλών ομάδων έχει καλή παρουσία».

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε: «Είμαι της άποψης ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι κρατικοδίαιτος. Είχαμε σήμερα το πρωί μία συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ. Θέλουμε να υπάρχει μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη κατάσταση. Ήταν λάθος η ΕΡΤ να χρηματοδοτεί μεγάλο μέρος των αθληματων. 63 εκατομμύρια δόθηκαν από την ΕΡΤ. Με ποια λογική και ποιος αποφάσισε πώς θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα. Με το μάρι χάριζαν ποσά. Δεν είναι αρμοδιότητα του υφυπουργού να αποφασίζει γι' αυτά. Το πώς θα πάει η διαδικασία διανομής των ποσών είναι αρμοδιότητα της Δημόσιας τηλεόρασης. Έχω άποψη, την έχω εκφράσει. Συμφωνω ότι οι αγώνες πρέπει να μπουν στα σπίτια. Έχετε καταθέσει τις προτάσεις σας. Μένει να ξεκαθαρίσει και η διοίκηση της ΕΡΤ. Το κάθε άθλημα πρέπει να στηρίζεται στα πόδια του»

Διαβάστε ακόμη...