Η «σκληρή» αυτοκριτική του Βαρέλα

Από sdna.gr : Σε μια σπάνια κίνηση για ποδοσφαιριστή, ο Φερνάντο Βαρέλα προχώρησε σε μια συγκλονιστική αυτοκριτική, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο τραυματισμός του ήρθε την κατάλληλη στιγμή.
Πηγή: sdna.gr
Η «σκληρή» αυτοκριτική του Βαρέλα

«Καθήλωσαν» τα όσα είπε ο έμπειρος στόπερ του ΠΑΟΚ μπροστά στην κάμερα του PAOK TV. Ο Βαρέλα βρίσκεται στα... πιτς λόγω τραυματισμού και όπως παραδέχθηκε δημοσίως, ίσως ήταν ένα μήνυμα για εκείνον προκειμένου να «καθαρίσει» το μυαλό του, να κάνει την αυτοκριτική του και να επανέλθει καλύτερος.

Από την στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης και το διάστημα που θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, ο Βαρέλα αντιμετώπισε το ζήτημα με τρομερή ωριμότητα και ψυχραιμία. Γνώριζε πως η φετινή χρονιά δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον ίδιο, μην έχοντας το πρόσωπο των προηγούμενων ετών.

Όπως συνήθιζε να λέει στο στενό του περιβάλλον: «Θα μου κάνει καλό να παραμείνω λίγο εκτός και να επιστρέψω πιο δυνατός...», ενδεικτικό των σκέψεων που κυριαρχούσαν στο μυαλό του, αντιλαμβανόμενος πως η σεζόν δεν ξεκίνησε όπως την είχε στο μυαλό του.

Πριν την αναμέτρηση με τη Λαμία, ο Βαρέλα μοιράστηκε δημοσίως τις σκέψεις και προχώρησε σε μια φοβερή αυτοκριτική, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Τώρα που έχει έρθει αυτός ο τραυματισμός, μπορώ να πω ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Γιατί δε μου άρεσε ο τρόπος και το στυλ που αγωνιζόμουν έως τώρα στη σεζόν. Τώρα είναι η ώρα να ξεκουράσω το μυαλό μου, να αντιληφθώ τα λάθη μου όταν πηγαίνω σπίτι, να βελτιωθώ και να επιστρέψω καλύτερος.

Όταν είσαι σε καλή κατάσταση ένας τραυματισμός είναι μία άτυχη στιγμή, αλλά όταν δεν είσαι στην επιθυμητή κατάσταση γιατί να μην πεις ότι τουλάχιστον ο τραυματισμός ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ξέρω το αγωνιστικό μου στυλ, ξέρω ότι δεν παίζω τόσο καλά από την αρχή της σεζόν έως τώρα και ίσως, δεν ξέρω, ο Θεός, μου έστειλε αυτό τον τραυματισμό για να σκεφτώ, να ξεκουραστώ, να δω τους αγώνες μου και να τους μελετήσω, να μάθω τι έκανα λάθος και να επιστρέψω καλύτερος στα παιχνίδια που έρχονται. Νιώθω καλά και όχι άσχημα για αυτό τον τραυματισμό που μου ήρθε.

Φυσιολογικά θέλω να αγωνίζομαι σε κάθε αγώνα, να παίζω καλά, αλλά στο δικό μου το μυαλό είπα «γιατί να σκεφτώ άσχημα για αυτό τον τραυματισμό και να είμαι εκνευρισμένος με εμένα», είπα «αυτό συνέβη, τώρα έχεις χρόνο να ξεκουραστείς, να ηρεμήσει το μυαλό σου και να επιστρέψεις πιο δυνατός».

Διαβάστε ακόμη...