«Δε φοβάμαι τίποτα»

Από inpaok.com: Ο νέος προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Δεληκώστας, μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για την επιστροφή του στο Δικέφαλο, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ.
Πηγή: inpaok.com
«Δε φοβάμαι τίποτα»

Για το τι συνάντησε στον ΠΑΟΚ είπε: «Οι περισσότεροι παίκτες σε μένα είναι γνώριμοι και από την εθνική ομάδα, είμαι ευχαριστημένος από αυτές τις τέσσερεις ημέρες. Δουλεύουμε στην οργάνωση παιχνιδιού και νομίζω πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Στον ΠΑΟΚ ήρθα γιατί το ρόστερ με ικανοποιεί και μπορούμε με αυτό να διεκδικήσουμε τίτλους, πράγμα που είναι και στόχο μας. Είναι αρκετά νωρίς όμως και η αλήθεια είναι πως σε ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ τα πάντα κρίνονται στο τέλος».

Για το αν χρειάζεται κάποια διόρθωση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Στη θεωρία ο ΠΑΟΚ έχει σωστό στήσιμο. Έχει τον Μάρσαλ που είναι υποδοχέας, έχει τον Ίλινιτς που είναι επιθετικός και καλός υποδοχέας, έχει τον Γιώργο Στεφάνου ο οποίος είναι το καλύτερο λίμπερο του ελληνικού βόλεϊ και έτσι αποκτάμε πλεονέκτημα στο side out. Στο break point θέλει δουλειά η ομάδα, πρέπει να παίξουμε καλά block άμυνα. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε και τους καλύτερους σέρβερ αλλά έχουμε την βάση για να δημιουργήσουμε. Θεωρώ πως θα υπάρξει ενδιαφέρον στην προπόνηση και μέχρι στιγμής βλέπω πολύ αισιόδοξα τα δεδομένα».

Για την ιδιαίτερη ανάλυση του στο βόλεϊ που τον κάνει να ξεχωρίζει: «Αυτό έχει την δυσκολία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τους Έλληνες παίκτες. Την προηγούμενη φορά πιστεύω πως απέτυχα στον ΠΑΟΚ γιατί δεν μπορούσα να μεταδώσω αυτά που ήθελα στους παίκτες μου. Και αυτό γιατί η νοοτροπία του Έλληνα παίκτη είναι να παίζει πιο ”ελεύθερα”. Η δική μου φιλοσοφία δεν στηρίζεται στο ”ελεύθερο” βόλεϊ και υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που το γνωρίζουν αυτό και μπορούν να το υποστηρίξουν. Η δυσκολία είναι να έχεις παίκτες που να μην μπορούν να το υποστηρίξουν όπως είχα στον Παμβοχαϊκό την δεύτερη χρονιά».

Για το αν τον απασχόλησαν οι λόγοι που έφυγε ο Φιλίποφ: «Δεν είναι δική μου δουλειά να ασχολούμαι με το παρελθόν της ομάδας. Εμένα με πήρε ο ΠΑΟΚ τηλέφωνο, συμφωνήσαμε και ανέλαβα την ομάδα. Το σημαντικό είναι μόνο το παρόν και το μέλλον».

Για τις διαφορές που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την προηγούμενη του θητεία: «Ασφαλώς και οι διαφορές είναι τεράστιες. Όταν ήρθα, μιλούσαμε για μια ομάδα βόλεϊ ΠΑΟΚ και τώρα μιλάμε για τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι είναι πιο ”ζεστοί” με την ομάδα, υπάρχει βελτίωση και στο οργανωτικό κομμάτι εκτός γηπέδου».

Για τον αν ΠΑΟΚ και ολυμπιακός είναι και φέτος τα φαβορί για το πρωτάθλημα: «Όπως και πέρσι είναι ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τα φαβορί. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να δυναμώνει με τον Στάροβιτς ωστόσο αυτοί οι δυο θα είναι οι διεκδικητές».

Για τις διαφορές των δυο ομάδων: «Στην θεωρία ο ολυμπιακός είναι πιο δυνατός στο break point και ο ΠΑΟΚ πιο δυνατός στο side out. Φαίνονται οι ομάδες ισοδύναμες, ότι με δυνατό break point και καλή υποδοχή του ΠΑΟΚ δεν έχει πολλές πιθανότητες αλλά και ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλά στο break point γιατί αυτός δίνει τις νίκες. Στο θεωρητικό επίπεδο οι δυο ομάδες είναι ισοδύναμες ωστόσο πάντα πρέπει να βλέπουμε την πράξη».

Για το πόσο δυσκολεύει έναν επαγγελματία προπονητή οι αλλαγές που επικρατούν στο οργανωτικό κομμάτι της Volley League: «Η αλήθεια είναι πως στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες προπονητές αριθμητικά. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Κάθε χρόνο και χειρότερα και πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση για να υπάρξει άνοδος στο ελληνικό βόλεϊ».

Για τον αν μπορεί να βρεθεί λύση: «Αν ήταν στο χέρι μου θα σας έδινα και την απάντηση και θα την αξιολογούσατε. Αυτή την στιγμή το ελληνικό βόλεϊ βαδίζει μόνο προς τα κάτω. Ενδεχομένως κάποιες ομάδες είχαν την οικονομική δυνατότητα να χτίζουν δυνατές ομάδες στο παρελθόν. Τώρα όμως υστερούμε και σαν Εθνική και σαν πρωτάθλημα. Εγώ κοιτάω μόνο την δουλειά μου και δεν φοβάμαι τίποτα».

Διαβάστε ακόμη...