Οι πέντε ομάδες που δεν έστειλαν φάσεις στο σεμινάριο του VAR

Από sdna.gr: Κάθε ομάδα είχε δικαίωμα να στείλει από δύο φάσεις στο σεμινάριο που έκανε η ΚΕΔ για το VAR, πληροφορίες του SDNA ωστόσο αναφέρουν ότι υπήρξαν πέντε που δεν έδωσαν προς εξέταση καμία!
Πηγή: sdna.gr
Οι πέντε ομάδες που δεν έστειλαν φάσεις στο σεμινάριο του VAR

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού (17/10) σεμιναρίου που έγινε από την ΚΕΔ προς τις 14 ΠΑΕ της Superleague 1, προβλήθηκαν και βίντεο με φάσεις από τις έξι πρώτες αγωνιστικές, στις οποίες θα εξεταζόταν όχι αυτή καθ' αυτή η απόφαση όπως νομίζουν αρκετοί, αλλά η σωστή -ή μη- λειτουργία του VAR. Αυτός εξάλλου ήταν κι ο λόγος του σεμιναρίου, με το Video Assistant Referee στο επίκεντρο.

Για τα υπόλοιπα και τα όποια λάθη κατά καιρούς γίνονται εξάλλου, υπάρχουν τα μηνιαία σεμινάρια της επιτροπής διαιτησίας προς τους ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας, στα οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα... στραβά και τα σωστά στις αποφάσεις τους.

Επιστρέφοντας λοιπόν στα του χθεσινού σεμιναρίου, οι φάσεις που προβλήθηκαν δεν επιλέχτηκαν τυχαία από την ΚΕΔ και τον ειδικό Ισπανό εκπαιδευτή VAR της FIFA, Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ. Επρόκειτο για φάσεις που είχαν ζητήσει οι ίδιες οι ομάδες να εξεταστούν. Κάθε ΠΑΕ είχε το δικαίωμα να στείλει δύο βίντεο, αλλά μόνο εννιά ομάδες το έκαναν.

Κάπως έτσι στα χέρια της επιτροπής έφτασαν συνολικά 18 βίντεο με φάσεις του φετινού πρωταθλήματος κι εξ αυτών προβλήθηκαν οι 14, γιατί κάποιες ήταν και κοινές, ενώ άλλες που δεν ενέπιπταν στο πρωτόκολλο του VAR.

Κι αν αναρωτιέστε για τις πέντε ομάδες που δεν μπήκαν στη διαδικασία να ζητήσουν επίσημο σχολιασμό για φάσεις δικών τους αγώνων σε αυτές τις έξι πρώτες αγωνιστικές, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA πρόκειται για τους ΟΦΗ, Λαμία, Ατρόμητο, ΑΕΚ και Άρη...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...