"Οι ρατσιστές πρέπει να μείνουν εκτός γηπέδων!"

Απο paok24.com: Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ βγαίνει μπροστά και ξεσπά μετά από όσα έγιναν στο παιχνίδι της Βουλγαρίας με την Αγγλία 
Πηγή: paok24.com
"Οι ρατσιστές πρέπει να μείνουν εκτός γηπέδων!"

Η Βουλγαρία υποδέχθηκε την Αγγλία πριν από μερικές ημέρες στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2020, ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που στάθηκαν στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα.
Κι αυτό γιατί, οι συμπεριφορά ορισμένων Βούλγαρων στις εξέδρες και τα ρατσιστικά συνθήματα επισκίασαν όλα τα υπόλοιπα, κάνοντας το γύρο όλου του κόσμου.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν είναι ένας άνθρωπος που... μετράει τα λόγια του, ξέσπασε όταν κλήθηκε να σχολιάσει όλα όσα έγιναν, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

"Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Αυτή ήταν η κατάσταση στο γήπεδο στο παιχνίδι με την Αγγλία. Ήταν κόσμος στο γήπεδο, που απλά πήγε εκεί για να προκαλέσει. Τέτοιοι άνθρωποι, δεν αξίζουν να βρίσκονται στο γήπεδο και να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Για μένα, χρειάζεται να τους απαγορευτεί διά βίου η είσοδος στο γήπεδο, όχι μόνο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά γενικά σε όλα τα αθλήματα", ανέφερε αρχικά ο Βούλγαρος, για να συνεχίσει:

"Ελπίζω ότι η Κυβέρνηση της Βουλγαρίας θα κάνει τη δουλειά της και θα τιμωρήσει τους συγκεκριμένους δια βίου. Δεν αξίζουν να βρίσκονται εκεί και το μόνο που κάνουν, είναι να μας φέρνουν σε θέση που να ντρεπόμαστε όλοι μας. Εξαιτίας τους, μιλάμε μόνο για τον ρατσισμό κι όχι για ποδόσφαιρο, που πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα. Ντρέπομαι πραγματικά για αυτόν τον κόσμο.

Ο ρατσισμός είναι πρόβλημα επίσης στην Αγγλία, την Ιταλία και όλο τον κόσμο. Τέτοιοι άνθρωποι, θα πρέπει να τιμωρούνται. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να παλέψουμε όλοι μαζί, γιατί αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Δεν μπορώ να δεχτώ ωστόσο όλη αυτή την κριτική για την Βουλγαρία γενικότερα. 50 άνθρωποι, δεν καθορίζουν ένα ολόκληρο έθνος, δεν είμαστε ρατσιστές. Είμαι περήφανος Βούλγαρος και ξέρω ότι θα το αντιμετωπίσουμε αυτό όπως πρέπει και με την απαραίτητη αυστηρότητα. Πρέπει όλες οι χώρες να αναλάβουν δράση, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό".

Διαβάστε ακόμη...