Το ΠΑΟΚτσάκι της Ριζούπολης

Απο inpaok.com: Ο οκτάχρονος Σωτήρης Λαμπίρης ήταν το πρόσωπο της 6ης αγωνιστικής της Super League πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα ματς των Εθνικών ομάδων.
Πηγή: inpaok.com
Το ΠΑΟΚτσάκι της Ριζούπολης

Ποιος είναι αυτός;

Πρόκειται για τον μικρό φίλαθλο ο οποίος βρέθηκε στη Ριζούπολη (το Σάββατο 5/10) μαζί με τους πατέρα του και έναν θείο του, στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη και το κεφάλι του «κόλλησε» στα κάγκελα!

Με την επέμβαση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και άλλων φιλάθλων, το πρόβλημα λύθηκε, ο μικρός απεγκλωβίστηκε και ο Χατζηθεοδωρίδης του έκανε δώρο τη φανέλα του.

«Οι άνθρωποι στο γήπεδο έσπευσαν άμεσα για να μας βοηθήσουν», τονίζει ο Νίκος Λαμπίρης, ο πατέρας του μικρού Σωτήρη, ο οποίος είναι φίλος του Ολυμπιακού! Ο ένας παππούς του Σωτήρη, ο Κώστας Λαμπρινούδης (με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη) είναι Αρειανός. Ο ίδιος ο μικρός πάντως είναι ΠΑΟΚτσής!

Πώς έγινε αυτό;

Ο θείος του, ο Θόδωρος Τσιβελεκίδης και ο ξάδερφός του ο Στέργιος (που είναι 11 ετών) από τη Θεσσαλονίκη τον μύησαν στον Δικέφαλο!

Κάθε καλοκαίρι έκαναν μαζί διακοπές στο Μάτι, δίπλα στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί που τον Ιούλιο του 2018 συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης Ελλάδας, με τη φωτιά που άφησε στο πέρασμά της πάνω από 100 νεκρούς.

Ο Σωτηράκης, σώθηκε από εκεί μέσα από τις φλόγες (κυριολεκτικά) καθώς η φονική πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το εξοχικό τους σπίτι, το οποίο εγκατέλειψε εγκαίρως (μαζί με την οικογένειά του) όταν η φωτιά είχε φτάσει στην αυλή τους!

Μαζί κάηκαν και κάποιες από τις ΠΑΟΚτσήδες φανέλες που του έχουν κάνει δώρο οι «ασπρόμαυροι» συγγενείς του από τη Θεσσαλονίκη.

Έχει κι άλλες βέβαια, καθώς αρκετά από τα ΠΑΟΚτσήδικα ρούχα του ξαδέρφου του (που είναι μεγαλύτερος) καταλήγουν κάθε χρόνο σε αυτόν.

Πιο πριν το καλοκαίρι του 2017 είχε και μια άλλη περιπέτεια...

Σε διακοπές μαζί με τους γονείς του στην Κύθνο, ήταν πάνω σε ένα φουσκωτό στρώμα μαζί με έναν φίλο του, όταν ο αέρας και ένα υπόγειο ρεύμα τους παρέσυραν προς τα ανοικτά!

Ευτυχώς ένα άτομο που κάθονταν σε παρακείμενη παραθαλάσσια ταβέρνα είχε ταχύπλοο και κινήθηκε άμεσα για να σώσει τα πιτσιρίκια!

Αναμφισβήτητα ο οκτάχρονος Σωτήρης έχει μια τάση να μπλέκει σε περιπέτειες...

«Θα είσαι πρώτο θέμα στην τηλεόραση...», του έλεγαν στη Ριζούπολη αφού τον απεγκλώβισαν από τα κάγκελα.

«Ωχ, θα με δει και μάνα μου! Ποιος την ακούει μετά...», ήταν η πρώτη αντίδραση του μικρού!

«Αν ήταν πάντως εδώ η μαμά μου, θα άνοιγε τα σίδερα με τα δόντια της», πρόσθεσε αφήνοντας όλους στη Ριζούπολη με ανοικτό το στόμα...

Η Μυρτώ Λαμπρινούδη (η μητέρα του Σωτήρη) αντιμετώπισε και αυτήν την περιπέτεια του γιου της με ψυχραιμία.

Άλλωστε θα έπρεπε να ξέρει ότι πολλές φορές οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν διάφορες «ιστορίες» στα γήπεδα που πηγαίνουν (ακόμη και αν είναι μόλις οχτώ ετών, όπως αποδείχθηκε στη Ριζούπολη με τον Σωτήρη...).

Διαβάστε ακόμη...