Χρέος του Σταφυλίδη στον Μπόλονι!

Απο inpaok.com: Ο Λάσλο Μπόλονι ήταν ο πρώτος προπονητής που έβαλε τον Κώστα Σταφυλίδη να παίξει στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, το Φθινόπωρο του 2011, πριν ακόμη κλείσει τα 18 του χρόνια!
Πηγή: inpaok.com
Χρέος του Σταφυλίδη στον Μπόλονι!

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για τα ποδοσφαιρικά του παιδιά, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Βαράν, ενώ χαρακτήρισε τον Σταφυλίδη ως «πίτμπουλ» και αποκάλυψε ένα χρέος που έχει ο διεθνής αμυντικός προς αυτόν!

Αρχικά είπε: «Είμαι χαρούμενος για πολλούς παίκτες, και για τον Ρονάλντο εδώ και καιρό αλλά και για τον Βαράν που είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του. Νιώθω ξεχωριστά για τον Σταφυλίδη γιατί βλέπω ότι δεν έκανα λάθος και χάρηκα να τον βλέπω με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Εθνική».

Για την νέα θέση του Σταφυλίδη στην Εθνική: «Έχει την ποιότητα να παίξει στο κέντρο της άμυνας όπως έδειξε ο προπονητής του, και εφόσον το αποτέλεσμα είναι καλό, γιατί όχι; Να του πείτε ότι μου χρωστάει κάποια καρπούζια ως δώρο από τον ΠΑΟΚ, αλλά επειδή πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε, ίσως να χρειαστεί να μου δώσει παραπάνω!».

Για το πώς επέλεξε τον Σταφυλίδη για την πρώτη ομάδα: «Μου έδειχνε μεγάλο ενθουσιασμό, πολύ όρεξη. Ήταν ένα... πίτμπουλ στην άμυνα. Όταν ήρθε η στιγμή να τον βάλω βασικό ο Ζαγοράκης με ρώτησε «Σοβαρά; Θα τον βάλεις βασικό;» νόμιζε ότι θα έκανα πλάκα, αλλά πήγε πολύ καλά».

Πώς ο ίδιος επέλεγε νεαρούς παίκτες για την Α' ομάδα; «Δεν ξέρω γιατί δεν βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες στην Ελλάδα πλέον, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό. Εγώ σε κάθε ομάδα που είμαι βλέπω την Β' ομάδα και κοιτάω τα ψυχικά χαρακτηριστικά τους. Τους δοκιμάζω στην συνέχεια και βλέπω τον τρόπο που ανταποκρίνονται μέσα στα αποδυτήρια οι νεαροί παίκτες, το ίδιο έκανα και με τον Ρονάλντο. Στον ΠΑΟΚ δεν είχαμε χρήματα για να πάρουμε άλλο αριστερό αμυντικό και για αυτό τον λόγο κοίταξα τις εναλλακτικές που είχα μετά τον Λίνο, έτσι διάλεξα τον Κώστα».

Διαβάστε ακόμη...