Οι Τσέχοι ξαναμοίρασαν τον ΟΠΑΠ

Από grtimes.gr: Αλλαγές του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που καθιστούν ισχυρό μέτοχο του ΟΠΑΠ τον Karel Komarek, ανακοίνωσε ο Οργανισμός στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Πηγή: grtimes.gr
Οι Τσέχοι ξαναμοίρασαν τον ΟΠΑΠ

Τσεχικών συμφερόντων επενδυτικά κεφάλαια KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komarek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiri Smejc, θα προχωρήσουν σε διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος KKCG Group θα κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου SAZKA Group, καθώς και τις μετοχές που κατέχει ο όμιλος SAZKA Group στις εταιρείες Sazka (Τσεχία), ΟΠΑΠ (Ελλάδα), LOTTOITALIA (Ιταλία) και Casinos Austria (Αυστρία).

Οσον αφορά την μετοχική σύνθεση της ελληνικής εταιρείας ο Jiri Smejc πουλά το ποσοστό του στον Karel Komárek ο οποίος πλέον γίνεται ο ισχυρός μέτοχος της ελληνικής εταιρείας.

Η EMMA θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της κροατικής εταιρείας SuperSport και θα λάβει χρηματικό αντίτιμο ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...