Αυτός είναι ο νέος ΠΑΟΚ

Από inpaok.com:Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, κατέκτησε το τουρνουά «Νομίκεια 2019» δίκαια κόντρα σε
Πηγή: inpaok.com
Αυτός είναι ο νέος ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκό (ημιτελικό) και ΑΟ Θήρας (στον τελικό).

Αυτό φυσικά δε σημαίνει τίποτα, αφού ήταν ένα φιλικό τουρνουά, αλλά όπως δήλωσε και ο τεχνικός του Δικεφάλου, Μίχαλ Μάσεκ, είναι πολύ καλό για τη νοοτροπία της ομάδας, αυτές οι νίκες, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Volleyleague, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό οι «ασπρόμαυρες» ήταν αρκετά σφιγμένες, καθώς στα φιλικά που είχαν παίξει, δεν είχαν δώσει έναν τόσο δυνατό αγώνα, αλλά πιο πολύ αγώνες για ξεμούδιασμα από τις σκληρές προπονήσεις.

Το γεγονός πως στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ήταν σφιγμένες, αποτυπώνεται και στα στατιστικά.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος στο πρώτο παιχνίδι με τις «πράσινες» είχε οκτώ άσσους και μόλις τέσσερα μπλοκ, σε πέντε σετ, ενώ στο παιχνίδι με την Θήρα σε τρία σετ, είχε έξι άσσους και 13 μπλοκ!

Σε ατομικό επίπεδο η αλήθεια είναι πως επιθετικά ο ΠΑΟΚ θα απειλεί με την Εύα Χαντάβα, η οποία σε δύο παιχνίδια μαζί πέτυχε 39 πόντους, με 34/64 επιθέσεις, τρεις άσσους και δύο μπλοκ.

Στη διαγώνιο, ο Δικέφαλος με Κιόση και Έρτσεν δεν θα απειλεί ιδιαίτερα, όμως με την εμπειρία της Ελληνίδας και τα τεχνικά χτυπήματα της αριστερόχειρα Σλοβένας (παίζει ρόλο καθώς οι αντίπαλες που θα κάνουν μπλοκ μπερδεύονται) θα δώσουν λύσεις.

Η Αλμπουκέρκι αν και δεν ξεκίνησε καλά με τον Παναθηναϊκό βρήκε τον εαυτό της και με ωραίο μοίρασμα του παιχνιδιού, έδειξε για ποιο λόγο αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, ακόμα και στα 42 της χρόνια, αφού η ποιότητά της είναι αδιαμφισβήτητη. Μάλιστα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η Ελισάβετ Ηλιοπούλου, η οποία στα σημεία που χρειάστηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο όταν η Βραζιλιάνα έχανε το ρυθμό της, ανταποκρίνονταν και με το παραπάνω και με φρέσκιες ιδέες έδωσε σημαντικές λύσεις.

Τέλος, στο θέμα της υποδοχής, ο Δικέφαλος φαίνεται πως πέτυχε... διάνα, καθώς η Κλαούντια Καζορόφσκα είχε απίστευτα νούμερα. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχε 88% υποδοχή με το 75% να είναι άριστες! Ενώ στο παιχνίδι με την Θήρα είχε 100%, όμως με το 40% από αυτές άριστες, με την λίμπερο της ομάδας, Μαρτίνα Ξανθοπούλου να δείχνει και αυτή ένα πολύ καλό πρόσωπο σε δύο απαιτητικά παιχνίδια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα είναι μια ομάδα φέτος που θα είναι ψηλά στη βαθμολογία σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, καθώς και ομάδες της περιφέρειας είναι πολύ καλές, που παίζουν επίσης ωραίο βόλεϊ.

Επίσης τα πολλά λόγια είναι φτώχια και καλό είναι η ομάδα να μην δεχθεί πολύ πίεση του τύπου «πάμε για πρωτάθλημα ή πάμε για το κύπελλο κλπ». Οι παίκτριες του Μάσεκ θα βρουν τα πατήματά τους, να γίνουν ένα ωραίο σύνολο που να παίζει ελκυστικό βόλεϊ και βήμα-βήμα, θα γίνει το ταμείο στο τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε μόνο στήριξη σε αυτά τα κορίτσια, έρχεται μια πολύ όμορφη σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...