Προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου δημοσιογραφικού λόγου από τον Αυγενάκη

Από sdna.gr: Προσπάθεια εξαφάνισης της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής κριτικής επιχειρεί ο υφυπουργός Αθλητισμού
Πηγή: sdna.gr
Προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου δημοσιογραφικού λόγου από τον Αυγενάκη

Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με την μέθοδο της αλλοίωσης και της παραποίησης των λεγομένων του δημοσιογράφου Βασίλη Παπαθεοδώρου, διώκει τον διευθυντή του SDNA για μία φράση του στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του Open TV, Total Football.

Πρόκειται για σπάνια κι άγαρμπη επιχείρηση φίμωσης του ελεύθερου δημοσιογραφικού λόγου, που ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα, την οποία επιχειρεί ο επιλεκτικά ευαίσθητος υφυπουργός Αθλητισμού. Ζητεί τη δίωξη του Βασίλη Παπαθεοδώρου, τον οποίο εμφανίζει ως υποκινητή βίας, εξαφανίζοντας στο μοντάζ την απάντησή του σε ερώτηση για αν είναι σωστό να κάνει μπούλινγκ μια ομάδα στους διαιτητές, με τον δημοσιογράφο να απαντά ξεκάθαρα «ε, όχι δεν είναι σωστό».

Κι όλα αυτά την ώρα που η πολύκροτη δίκη για τα στημένα παιχνίδια δεν μπορεί να ξεκινήσει γιατί οι εμπλεκόμενοι δεν κάνουν την τιμή στη Δικαιοσύνη να εμφανιστούν ενώπιόν της, την ώρα που αναζητούνται οι άνθρωποι που πήγαν να σκοτώσουν τον διαιτητή Θανάση Τζήλο και οι εντολείς τους, ο υφυπουργός βρήκε στο πρόσωπο του ενοχλητικού για τα φιλικά στο υπουργείο συμφέροντα, Βασίλη Παπαθεοδώρου, την αιτία για τη βία στο ποδόσφαιρο.

«Στην Ελλάδα του 2019 ο υφυπουργός ασχολείται με αυτούς που σχολιάζουν τους διαιτητές κι όχι με αυτούς που τους χτυπάνε με σφυριά έξω από τα σπίτια τους. Τα "πιστεύω" μου είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο κι εκτιμώ ότι η συγκεκριμένη δίωξη έχει πολιτικό χαρακτήρα, όχι υπό την κομματική μορφή, αλλά με διαφορετικά, πασιφανή κίνητρα» δήλωσε ο Παπαθεοδώρου.

Ο αθλητικός κόσμος περιμένει την πρώτη πολιτική πράξη του λαλίστατου στο twitter Λευτέρη Αυγενάκη. Το λόγο πλέον θα έχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη...