«Ο πιο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ...»

Απο paok24.com: Ο Απόλλων Τσόχλας μιλάει για τη νέα σεζόν που ξεκίνησε και δίνει το στίγμα του, για το στόχο της ομάδας
Πηγή: paok24.com
«Ο πιο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ...»

Ο έμπειρος γκαρντ, συνεχίζει για έβδομη σεζόν στον ΠΑΟΚ κι έχει αποκτήσει μια εμπειρία, η οποία είναι απαραίτητη, στη δύσκολη φετινή χρονιά της ομάδας.
«Αισθάνομαι ότι και για μένα έχει κλείσει αυτός ο κύκλος. Δε θέλω να το αναλύσω γιατί είναι δύσκολο, αλλά ελπίζω η ομάδα να πάει καλύτερα. Ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να έχει ένα καλύτερο μέλλον».

Αυτό ήταν το ρεζουμέ των δηλώσεων του Απόλλωνα Τσόχλα, σε εκείνο το... καταθλιπτικό, τελευταίο παιχνίδι της περσινής σεζόν του ΠΑΟΚ, κόντρα στον Προμηθέα για τα πλέι οφ. Τα βουρκωμένα μάτια σε όλη την αίθουσα, εκείνη τη μέρα ήταν ο κανόνας, αλλά από τότε, έγιναν πολλά.

Ένα από αυτά, ήταν και η παραμονή του 36χρονου γκαρντ, ο οποίος αν τα προηγούμενα χρόνια, είχε συγκεκριμένο ρόλο εντός κι εκτός παρκέ, φέτος ο ρόλος αυτός, είναι πιο μεγάλος. Ο Τσόχλας ξέρει πολύ καλά την κατάσταση και την εξήγησε στο PAOK24, με το δικό του τρόπο.

Από όλα τα χρόνια που είσαι στην ομάδα, είναι αυτή η σεζόν πιο δύσκολη, τουλάχιστον θεωρητικά;
«Ναι... Είναι αλληλένδετο το «έξω» από το γήπεδο με το «μέσα». Πιστεύω ότι όταν η κατάσταση γύρω από την ομάδα, είναι τόσο δύσκολη, σαφώς και η δυσκολία για εμάς, είναι μεγαλύτερη για να το ξεπεράσουμε. Δυστυχώς, οι στόχοι αλλάζουν. Θεωρώ, όμως, ότι το μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ως οργανισμός, έχει ένα πολύ μεγάλο στόχο φέτος. Να συσπειρωθεί, να δείξει μια ομόνοια από όλες τις πλευρές, από διοικητικούς, από οπαδούς, από όποιον αγαπάει την ομάδα, από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, ώστε η επόμενη μέρα, να είναι καλύτερη. Δεν έχουμε περιθώριο να μείνουμε στο τι γίνεται γύρω-γύρω. Εμείς, πρέπει να κοιτάζουμε τη δουλειά μας και να παρουσιάσουμε την καλύτερη εικόνα που μπορούμε, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν».

Για σένα τι αλλάζει φέτος; Στο τελευταίο περσινό παιχνίδι, είχε δηλώσει ότι κι ο δικός σου ο κύκλος έκλεισε, αλλά τελικά παρέμεινες...
«Ήταν περίεργο το καλοκαίρι που πέρασε. Πίστευα ίσως όντως κλείσει ο κύκλος, θα έρθουν νέοι άνθρωποι και θα είναι καλύτερη η επόμενη μέρα. Το καλοκαίρι που ήμουν εδώ, γιατί έκανα προπόνηση κάθε μέρα, είδα ότι ελάχιστοι άνθρωποι προσπαθούσαν κάθε μέρα, για να διατηρήσουν την ομάδα ζωντανή. Θεωρώ ότι φέτος, έχω μεγαλύτερη ευθύνη, μαζί με τους άλλους Έλληνες κυρίως. Ευθύνη για να μεταφέρουμε και στους καινούργιους, τι σημαίνει ΠΑΟΚ, για να προσπαθήσουμε να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία, ώστε η ομάδα να επιβιώσει και να καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το τέλμα που βρίσκεται. Να προσεγγίσει ανθρώπους, διοικητικά, οικονομικά και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον, τις επόμενες χρονιές».

Θα το «παλέψετε» με Ελλάδα και Ευρώπη με αυτό το ρόστερ;
«Θεωρώ ότι θα το παλέψουμε. Να είμαστε υγιείς, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν έχουμε υγεία, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε παιδιά με πάρα πολλή ενέργεια φέτος. Θεωρώ ότι αθλητικά, είμαστε πάρα πολύ καλά. Κάνουμε καλή προπόνηση, έχουμε ένα διαφορετικό στυλ που πιστεύω ότι μπορούμε να το υποστηρίξουμε. Πιστεύω κι ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή πορεία».

Η ομάδα ξεκίνησε με ήττα στις λεπτομέρειες και στην παράταση, σε μια έδρα όπως αυτή του Άρη και ακολούθησε η άνετη νίκη επί της Λάρισας. Πιστεύεις ότι, τηρουμένων των αναλογιών, έχετε ξεκινήσει καλύτερα από ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι;
«Έχουμε δουλέψει πολύ λίγο χρόνο, αλλά αρκετά καλά σε ποιότητα. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, με μεγάλη ένταση και από τους προπονητές και από τους παίκτες. Πιστεύω ότι δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση σε σημαντικά πράγματα που μας βοηθούν. Έχουμε καταφέρει να εμπεδώσουμε αρκετά από αυτά. Εννοείται ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά, αλλά θεωρώ ότι η εικόνα μας είναι ενθαρρυντική. Στόχος, βέβαια, είναι να υπάρξει βελτίωση, για να καταφέρουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Θα είναι η τελευταία σου χρονιά αυτή ή θα το σκεφτείς ξανά το επόμενο καλοκαίρι;
«Την είπα μία φορά τη μαλ... Τώρα μην ξαναπώ (γέλια)!»

Διαβάστε ακόμη...