Referee Analysis: Άλλα βλέπει ο τηλεθεατής, άλλα ο VAR

Ο Άρης Λυμπούδης σχολιάζει τις σημαντικές από τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής και εφιστά την προσοχή.
Πηγή: repress.gr
Referee Analysis: Άλλα βλέπει ο τηλεθεατής, άλλα ο VAR

Παναθηναϊκός – Ξάνθη

1)Ακυρωθέν γκολ Παναθηναϊκού

«Ο επιτιθέμενος βρίσκεται τουλάχιστον στην ίδια ευθεία με τον συμπαίκτη του και σωστά συνεχίζεται το παιχνίδι και η μπάλα καταλήγει γκολ. Λάθος η παρέμβαση του VAR και λάθος απόφαση ο καταλογισμός offsite»

2)Γκολ Ξάνθης που μέτρησε

«Ο βοηθός πολύ σωστά καταλογίζει offsite τον επιτιθέμενο της Ξάνθης και ακυρώνει το γκολ. Όμως ο VAR βλέπει κάτι άλλο και κατοχυρώνει γκολ στην ομάδα της Ξάνθης. Ξεκάθαρη διαμόρφωση αποτελέσματος από την χρήση του VAR στο συγκεκριμένο παιχνίδι»

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως (όπως θα δείτε και στο βίντεο) o VAR δεν έχει στην οθόνη του γραμμή με ότι αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός αυτό φυσικά δεν απενοχοποιεί τον VAR για την όποια απόφαση θα πρέπει να λάβει.

Επίσης να τονιστεί πως η γραμμή του καναλιού που καλύπτει το παιχνίδι πιθανόν να μην είναι 100% ακριβής, επίσης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι φάσεις του offsite ορίζονται ως «αντικειμενικές» με το δεδομένο πως υπάρχει γραμμή από την εταιρία που χειρίζεται το VAR και όχι από την εταιρία που έχει την ευθύνη για την παραγωγή του αγώνα. Από την στιγμή που στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα η επίσημη γραμμή οι φάσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν «αντικειμενικές». Υπό αυτό το πρίσμα ο διαιτητής του αγώνα, που γνωρίζει ότι ο VAR δεν έχει την δυνατότητα της γραμμής θα έπρεπε να ζητήσει να δει και ο ίδιος τη φάση, ώστε να μην θεωρηθεί πως θα ήθελε να «αποφύγει» να αποφασίσει αυτός.

AEΛ – AEK

 

Πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ΑΕΛ

«Ο Επιτιθέμενος βρίσκει την μπάλα πρώτος με το κεφάλι και ο τερματοφύλακας τον χτυπά στον αέρα με το γόνατο χωρίς να βρίσκει την μπάλα με τα χέρια του. Πέναλτι και κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο στον τερματοφύλακα. Ο Διαιτητής δεν καταλογίζει τίποτα και ο VAR δεν επεμβαίνει για να διορθώσει το λάθος του Διαιτητή»

ΟΦΗ – Πανιώνιος

 

Ακυρωθέν γκολ Πανιωνίου για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης

«Η σωστή παρέμβαση του Var σώζει τον διαιτητή από ένα σοβαρό λάθος " Αν και ο διαιτητής ελέγχει τη φάση μπροστά στους πάγκους δεν βλέπει την παράβαση του αμυνόμενου και δεν καταλογίζει φάουλ και κίτρινη κάρτα λόγο επικίνδυνου παιξίματος του αμυντικού και το παιχνίδι εξελίσσεται σε γκολ για την ομάδα που απέκτησε πλεονέκτημα από τον μη καταλογισμό της παράβασης, Όμως με την παρέμβαση του Var σωστά ακυρώνεται το γκολ και δίνεται η σωστή απόφαση»

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...