Η έκπληξη από τον Κρέσπο

Από paok24.com:  Η «ανάγνωση» των 13 τερμάτων του ΠΑΟΚ στις πρώτες 6 αγωνιστικές...
Πηγή: paok24.com
Η έκπληξη από τον Κρέσπο

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι οδηγεί τη κούρσα στον πίνακα των σκόρερ όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά συνολικά στο πρωτάθλημα με το εντυπωσιακό ποσοστό των 5 γκολ σε 10 τελικές προσπάθειες, έχοντας γράψει συνολικά 350 λεπτά συμμετοχές.

Συνολικά 15 ποδοσφαιριστές έχουν τελική προσπάθεια με βάση τη στατιστική κάλυψη της διοργανώτριας αρχής, με τους Ακπομ, Αουγκούστο, Πέλκα και Κρέσπο να ακολουθούν τον Πολωνό σε ποσότητα, έχοντας ο καθένας από 7 καταγεγραμμένες τελικές. Η παρουσία των Ακπομ και Πέλκα, που αποτέλεσαν στο ξεκίνημα της σεζόν το επιθετικό δίδυμο των «ασπρόμαυρων» είναι λογική.

Η παρουσία του Κρέσπο τόσο ψηλά στη λίστα έχει να κάνει με τη προσπάθεια του Ισπανού να αξιοποιήσει στατικές φάσεις, όπως έκανε στο Περιστέρι, όταν και πέτυχε το νικητήριο τέρμα του Δικεφάλου. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι ένα μέσος που έδειξε από τα φιλικά παιχνίδια που «ψάχνει» τη τελική προσπάθεια, κυρίως με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Από 5 τελικές έχουν στο πρωτάθλημα οι Μίσιτς και Μπίσεσβαρ, με τον Κροάτη να έχει σκοράρει σε δυο από αυτές τις τελικές, στις αναμετρήσεις με Παναιτωλικό και Αρη.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι Ελ Καντουρί, Μάτος (4), Λημνιός, Ζαμπά (3), Βαρέλα (2), Λημνιός, Εσίτι, Μαουρίσιο (1).

Διαβάστε ακόμη...