Έχασαν το μέτρο ΑΕΚ και ΟΣΦΠ στην κόντρα τους με τον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, αποτέλεσε φυσική συνέχεια των εμφανίσεων που πραγματοποίησε η ομάδα στις ισοπαλίες με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Αρη στην Τούμπα.
Πηγή: sdna.gr
Έχασαν το μέτρο ΑΕΚ και ΟΣΦΠ στην κόντρα τους με τον ΠΑΟΚ

Εχουμε δει, μόνο ένα δείγμα των δυνατοτήτων του ΠΑΟΚ και τίποτε περισσότερο. Το έγραψα και στην έναρξη της περιόδου και εξακολουθώ να το πιστεύω. Ο χρόνος είναι σύμμαχος του ΠΑΟΚ.

Το είδαμε τόσο στο παιχνίδι με τον Αρη, όσο και στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος δεν κέρδισε γιατί δεν του επέτρεψαν οι διαιτητικές αποφάσεις και όχι γιατί δεν ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του.

Σαφώς η εικόνα της ομάδας, στα παιχνίδια με την Σλόβαν και τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Στην πορεία επιβεβαιώνεται αυτό που πολλές φορές έχω τονίσει σε σχέση με τον χρόνο προσαρμογής που χρειάζεται ο Φερέιρα στα δεδομένα του ΠΑΟΚ.

Τον ίδιο χρόνο χρειάζονται και οι παίκτες. Μετά από δυο χρόνια συνεργασίας με τον Λουτσέσκου, βρίσκουν μπροστά τους έναν προπονητή με διαφορετική φιλοσοφία και ιδιοσυγκρασία. Είναι αδύνατον να αποκτήσουν χημεία προπονητής και παίκτες χωρίς να μεσολαβήσει ένα εύκολο χρονικό διάστημα.

Είναι θέμα χρόνου η ομάδα να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να ξεπερνά και τις τρικλοποδιές... Η επιστροφή των Βιειρίνια και Μαουρίσιο στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ (παρά το γεγονός ότι δεν είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους), θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του συνόλου. Η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο (επαναλαμβάνω όταν θα είναι απόλυτα έτοιμοι να προσφέρουν), θα απογειώσει τον ΠΑΟΚ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, είδαμε στην Τρίπολη έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ. Προτίμησε να κυνηγήσει την ουσία των τριών βαθμών και όχι το θέαμα. Ο Φερέιρα έδωσε βάρος στην μεσαία γραμμή έχοντας το σκόρ, για να «κλειδώσει» τη νίκη και το πέτυχε. Μπορεί ο Αστέρας να πήρε μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Ζίφκοβιτς.

Αυτό που σίγουρα θέλει βελτίωση είναι η αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ στα στημένα. Κυρίως στις ατομικές και όχι και στις ομαδικές αντιδράσεις. Αποδεικνύεται η «Αχίλλειος πτέρνα» των πρωταθλητών από το ξεκίνημα της περιόδου. Το εύκολο γκολ δηλαδή των αντιπάλων, από στημένα. Το θετικό είναι ότι έχει εντοπιστεί ώστε να αντιμετωπιστεί δραστικά από την τεχνική ηγεσία.

Με λίγα λόγια την ομάδα, δεν την φοβάμαι. Αυτό που φοβάμαι, είναι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα γίνω πιο συγκεκριμένος.

Η αδυναμία Ολυμπιακού και ΑΕΚ να φρενάρουν τον ΠΑΟΚ, οδηγεί τους επιτελείς των δυο ομάδων σε παράκρουση. Το χειρότερο είναι πως η πολιτεία παρακολουθεί ως αδιάφορος θεατής, χωρίς διάθεση παρέμβασης παρά τις απεριόριστες δυνατότητες της.

Ο κος Αυγενάκης ως αρμόδιος Υπουργός, αναφέρεται σε θέματα βίας επιλεκτικά, δίνοντας την εικόνα ότι δεν έχει τη δύναμη και τη θέληση να μιλήσει καθαρά και ξάστερα τόσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το γεγονός ότι φθείρει σοβαρά το κύρος του, ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος του (οι συζητήσεις περί του προσώπου του είναι μια καθημερινότητα στη Βουλή), πέρα από την εικόνα που σχηματίζει η κοινή γνώμη.

Δεν έχει ξαναγίνει, αξιωματούχος ΠΑΕ, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σάββας Θεοδωρίδης, να εγκαλεί Υπουργό, να παύσει την διοίκηση της ΕΠΟ. Προφανώς του διαφεύγει ότι η διοίκηση έχει εκλεγεί από τους προέδρους των ποδοσφαιρικών Ενώσεων της χώρας και δεν είναι διορισμένη από καμία κυβέρνηση.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε, δείχνει πλήρη ασέβεια στο πρόσωπο του Υπουργού ή τρομακτική οικειότητα που αποτελεί –εφόσον ισχύει- στοιχείο προβληματισμού και έρευνας.

Ας τα έχει ολ΄ αυτά υπόψιν του ο Κ. Αυγενάκης που σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ» το Σάββατο, δήλωσε πως γελάει με όσους τον τοποθετούν στο άρμα κάποιας ομάδας. Γελάει και μετά τις τοποθετήσεις του Κυρ Σάββα, στο πάντα πρόθυμο να τον υποδεχθεί, μικρόφωνο της NOVA;

ΥΓ Διαπιστώνω με λύπη ότι έχουν χάσει το μέτρο και στην ΑΕΚ. Διαρροές του τύπου... να καταργηθεί το VAR, είναι αυτογκόλ άνευ προηγουμένου για μια ομάδα που ευνοήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα για να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Το πέναλτι που δεν δόθηκε στην ΑΕΛ όπως επίσης και η κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε στον Βράνιες, αποτελούν αλλοίωση αποτελέσματος.

Εκτός βέβαια κι αν επιθυμούν την κατάργηση του VAR για να κάνουν τα... πάρτι τους με τους διαιτητές ο Γιαννάκης και ο Θωμάς.

ΥΓ 1 Τέλος, ας έχει υπόψιν του και ο Σιδηρόπουλος ότι ο ρόλος του αποκαλύφθηκε. Δεν είναι συμπτώσεις τα επαναλαμβανόμενα λάθη. Είναι υποχρεώσεις...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...