Στατιστικά που αποτυπώνουν την καλή αρχή

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ έχασε στις λεπτομέρειες στην παράταση, το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του Άρη και στο δεύτερο, επικράτησε άνετα της Λάρισας. Το καλό του ξεκίνημα, αποτυπώνεται στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος. Ο Άνταμ Σμιθ, με τους 52 πόντους συνολικά (28 με Άρη και 24 με Λάρισα), δεσπόζει στην πρώτη θέση των σκόρερ, με τον Ρέι της ΑΕΚ να τον ακολουθεί με 41, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης του Ιωνικού και ο Σμιθ του Ήφαιστου, έχουν από 40.
Πηγή: paok24.com
Στατιστικά που αποτυπώνουν την καλή αρχή

Ο Τζεκουάν Λιούις, είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα των ασίστ, έχοντας δώσει συνολικά 15, με τον Καλάθη να είναι στην πρώτη με 18.

Μαργαρίτης και Ουίγκινς με 16 και 15 ριμπάουντ, αντίστοιχα, είναι κι αυτοί στην πρώτη πεντάδα της συγκεκριμένης κατηγορίας του πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός είναι τέταρτος και ο Αμερικανός πέμπτος.

Ο Σμιθ είναι στη δεύτερη θέση, των εύστοχων δίποντων με 11 (όσα και ο Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού), ενώ πρώτος είναι ο Μόρις του Άρη.

Ο Αμερικανός γκαρντ, είναι πρώτος σε εύστοχα τρίποντα με 9, με τον Γουότσον του Λαυρίουκ και τον Βεργίνη του Πανιωνίου να τον ακολουθούν με 7, ενώ ο Σμιθ είναι ψηλά, σε μία ακόμα κατηγορία, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Συγκεκριμένα, είναι δεύτερος στην αξιολόγηση, έχοντας μαζέψει 49 βαθμούς στο σχετικό σύστημα, κάτω μόνο από Τζέρι Σμιθ του Ήφαιστου, που έχει 57.

Τέλος, ο Λιούις είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα των εύστοχων βολών, έχοντας μόνο εύστοχες προσπάθειες ως τώρα, όπως και οι Φριντέτ, Τζάκσον, Χάτσερ και ΝτεΚόζι, αλλά και στην τρίτη θέση, ενός αρνητικού στατιστικού πίνακα. Αυτού των λαθών, με τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ να έχει 7 λάθη στα δύο πρώτα παιχνίδια...

Ακόμα, βέβαια, με μόλις δύο αγωνιστικές να έχουν παιχτεί και με τις περισσότερες ομάδες να είναι ανέτοιμες, δε μπορούν να βγουν και πολλά συμπεράσματα, αλλά το γεγονός ότι σχεδόν σε κάθε στατιστική κατηγορία, βρίσκεται ψηλά κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ, δείχνει το καλό ξεκίνημα της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη στη σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...