Για τα αδέρφια μας εκεί ψηλά

Από paokfc.gr: Σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο παιχνίδι, δύο μέρες μετά τη συμπλήρωση 20 ετών από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέρασε, από την παραδοσιακά δύσκολη, έδρα του Αστέρα Τρίπολης για την 6η αγωνιστική της Super League 2019-20.
Πηγή: paokfc.gr
Για τα αδέρφια μας εκεί ψηλά

O Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε την ίδια 11άδα με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ξεκινώντας τον Μάτος που έπέστρεψε από τιμωρία στη θέση του Ροντρίγκο .

Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν κυρίως από τον άξονα, με τον Μίσιτς να αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 34′, όταν ο Μάτος βρήκε τον Σφιντέρσκι εντός περιοχής, αυτός απέφυγε εντυπωσιακά έναν αντίπαλο και με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ.Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Φερέιρα. Γιαννούλης , Σφιντέρσκι και Ελ Καντουρί συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Μαροκινός έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Μαρτίνεθ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 48′.

Ο ΠΑΟΚ κατέβασε ρυθμό και έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 58′ μείωσαν στο σκορ με κεφαλιά του Σουάρεθ μετά από κόρνερ.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους αλλά ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, δεν πήρε ρίσκα και κράτησε το σκορ μέχρι το φινάλε, φεύγοντας από την Τρίπολη με τους τρεις βαθμούς.

Μία νίκη που ήταν αφιερωμένη στα έξι παιδιά που πριν από 20 χρόνια έχασαν τη ζωή στα Τέμπη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Ματρικάρντι (89′ Φερνάντεθ), Ορτέγκα, Καπίγια, Μουνάφο (76′ Χουαρέγκι), Ριέρα (82′ Σίτο), Βλάχος, Φερνάντεθ, Μπαράλες

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς , Μάτος , Βαρέλα , Κρέσπο , Γιαννούλης , Μίσιτς , Ντόουγκλας , Λημνιός , Ελ Καντουρί (76′ Πέλκας ), Μπίσεσβαρ (67′ Μαουρίσιο ), Σφιντέρσκι (76′ Άκπομ )

Διαβάστε ακόμη...