Ένα «θηρίο» στο κλουβί: Η επιστροφή του αρχηγού

Από sdna.gr: «Στη διάθεση του Αμπέλ Φερέιρα την Τετάρτη (02.10) ήταν κι ο Αντρέ Βιεϊρίνια». Με μια πρόταση, ο επίσημος ΠΑΟΚ σηματοδοτεί την επιστροφή του αρχηγού του!
Πηγή: sdna.gr
Ένα «θηρίο» στο κλουβί: Η επιστροφή του αρχηγού

Λένε πως η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα. Ακόμη κι αν μιλάμε για την ικανότητα να επικοινωνείς με τον πιο απλό τρόπο την σπουδαιότητα μιας είδησης, όπως αυτή της επιστροφής του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Η ικανότητα να εκφράζεις με μία πρόταση προσμονή μηνών. Μιας κατάστασης που κοιτώντας πίσω μοιάζει σαν χθες αλλά για εκείνον που το βίωσε ενδεχομένως να φαντάζει ως... αιωνιότητα.

Κι ας γνωρίζει καλά από ανάλογες καταστάσεις. Αυτήν την φορά ήταν διαφορετικά. Η ατυχία του «χτύπησε» την πόρτα στην απόλυτη στιγμή του. Σε ένα μομέντουμ που ήταν ξεκάθαρα δικό του. Λες και απαγορευόταν να «γευτεί» όλα όσα είχε πετύχει και είχαν την υπογραφή του.

Ενδεχομένως αυτό ήταν που τον τρέλαινε περισσότερο. Όχι η διαδικασία της επανένταξης και ο Γολγοθάς που είχε μπροστά του. Ο Πορτογάλος έχει δείξει πως στη ζωή του όλα όσα μπαίνουν στην κατηγορία «στόχοι» φαντάζουν ως στοίχημα. Και εκείνος δεν έχει μάθει να χάνει...

Και αφού τα «γεύτηκε» όλα όπως έπρεπε με ένα απίθανο standing ovation από την Τούμπα τη βραδιά της φιέστας του πρωταθλήματος, μηδένισε το κοντέρ. Από τις 23 Μαϊου, όταν και επέστρεψε από την Πορτογαλία μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε, έβαλε την δική του κλεψύδρα σε λειτουργία. Βήμα βήμα. Θέλοντας πρωτίστως να πετάξει αυτές τις πατερίτσες που αποτελούσαν το αποκούμπι του. Δεν ήταν του χαρακτήρα του κι ας έπρεπε -τουλάχιστον για αρχή- να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια διαφορετικό. Παράξενο. Η Τούμπα έγινε κυριολεκτικά το δεύτερο «σπίτι» του και πάρα την προβλεπόμενη άδεια για ξεκούραση, έβαλε τα όρια του. Και μια ώρα να επιστρέψει νωρίτερα ή να πάρει μηνύματα από το σώμα του πως είναι καλύτερα, ήταν για εκείνον μια μικρή νίκη.

Και αυτές οι καθημερινές νίκες ήταν που... έτρεφαν τον εγωισμό του και τόνωναν ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή του. Κι ας απέφευγε τεχνηέντως να απαντάει ανοιχτά για το πότε θα επιστρέψει. «Το σίγουρο είναι πως θα γυρίσω νωρίτερα...», συνήθιζε να λέει ο Πορτογάλος, χαμογελώντας.

Και αυτό το... νωρίτερα ήρθε να «κουμπώσει» μέσα από το report της προπόνησης του ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός είναι και πάλι στη διάθεση του Αμπέλ Φερέιρα, ενός ανθρώπου που δεν τον έζησε αλλά έδειξε από την πρώτη στιγμή πως είναι ο πρώτος που μετράει αντίστροφα για να τον δει και πάλι στο γήπεδο.

Μόνο μέσα από την καθημερινή παρουσία του στις τάξεις του ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος είχε αντιληφθεί με το «καλημέρα» τι σημαίνει η επιστροφή του στην ομάδα. Πλέον, είναι σε θέση να το ζήσει κιόλας και να το δει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Όταν η κλεψύδρα θα έχει εντελώς αδειάσει...

Όσο για τον Βιεϊρίνια; Όλο το προηγούμενο διάστημα έμοιαζε λες και βρισκόταν πάνω σε ένα σύννεφο σε ένα γαλάζιο ουρανό. Μόνο που πλέον ο δικός του ουρανός έχει «καθαρίσει» εντελώς. Τα υπόλοιπα, υπομονή σε λίγες ημέρες έρχονται...

Σωστά, Αντρέ;

Διαβάστε ακόμη...