“Απόγονος” της μεγάλης των “Πλάβι” σχολής

Από sfina.gr: O Γιόζιπ Μίσιτς αποτελεί την "αποκάλυψη" του Αμπέλ Φερέιρα και της σεζόν έως τώρα για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sfina.gr
“Απόγονος” της μεγάλης των “Πλάβι” σχολής

Έστω και εξ ανάγκης λόγω της έλλειψης πληθώρας λύσεων στη μεσαία γραμμή ο Κροάτης χαφ πήρε τις ευκαιρίες του φέτος και αναδείχτηκε στον πιο σταθερό κρίκο της μεσαίας γραμμής σε όσα παιχνίδια αγωνίσθηκε. Δεν είναι τυχαίο, ότι σε όλες τις ατομικές στατιστικές κατηγορίες της Σούπερ Λιγκ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, έχοντας πετύχει, ήδη και δύο γκολ, παρότι δεν ξεκίνησε βασικός την σεζόν.

Το παιχνίδι του έχει ξεκάθαρα κάτι από την παλιά μεγάλη των "Πλάβι" σχολή. Ψύχραιμο, "αέρινο" και αεικίνητο στυλ στη μεσαία γραμμή με επιβλητική παρουσία και ικανότητα σε όλα τα επιμέρους στοιχεία που καθιερώνουν έναν σύγχρονο μέσο. Στα "κλεψίματα", στις πάσες, στις μακρινές μεταβιβάσεις, στη πίεση στον αντίπαλο και στις εκτελέσεις στατικών φάσεων.

Είναι βέβαιο πως μετάνιωσε ο Φερέιρα που δεν έδωσε εντολή να χτυπήσει ο Κροάτης το πέναλτι στο ΟΑΚΑ. Αν ήταν εύστοχο, θα γίνονταν το 0-2 και ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε ένα πεντακάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Το πέναλτι απαιτεί εκτελεστή με "κρύο αίμα", όπως ο Μίσιτς, που είναι το ίδιο ατάραχος όταν κάθεται στα αποδυτήρια και όταν παίζει ακόμα και στον πιο κρίσιμο αγώνα.

Ο Φερέιρα "πίνει νερό" στο όνομά του και δύσκολα θα τον βγάλει από την 11άδα στα επόμενα ματς και τουλάχιστον μέχρι να είναι απολύτως έτοιμος ο Σοζέ Μαουρίο.

Το δίδυμο Μίσιτς, Ντόουγκλας διαπίστωσε πως είναι το καλύτερο που είχε μέχρι τώρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αφού προσφέρει στην ομάδα ισορροπία αμυντική και επιθετική. Είναι το πιο αποδοτικό απ' όσα δοκίμασε από την αρχή της σεζόν, έχοντας σαφώς λιγότερες αδυναμίες και περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το δίδυμο Εσίτι και Ελ Καντουρί, για παράδειγμα.

Διαβάστε ακόμη...