Ντάγκλας Αουγκούστο: Ένας… πολεμιστής στην Τούμπα!

Από forza: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο Γκόμες Σοάρες απέναντι στον Άρη πήρε το δεύτερο 90λεπτο στην Σούπερ Λιγκ και μέτρησε την πρώτη ασίστ, αφού από το δικό του αριστερό πόδι η μπάλα κατέληξε στον Μίσιτς για το «buzzer beater» του Κροάτη μέσου.
Πηγή: forza
Ντάγκλας Αουγκούστο: Ένας… πολεμιστής στην Τούμπα!

Ο Αμπέλ Φερέιρα του εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού, αφήνοντας τον Άντερσον Εσίτι στον πάγκο κι ο 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος από το Ρίο ντε Τζανέιρο ανταποκρίθηκε στο ρόλο του και έδειξε ότι αρχίζει σιγά να βρίσκει τα πατήματά του.

Έχοντας περάσει για πρώτη φορά τα σύνορα της πατρίδας του ήταν σίγουρο ότι χρειάζεται χρόνο για να μάθει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να «δέσει» με τους νέους συμπαίκτες του και να προσφέρει μια έξτρα επιλογή στον προπονητή του, καθώς δεν είναι το καθαρόαιμο αμυντικογενές εξάρι, που απλά θα παίζει το ρόλο του κόφτη.

Ο Ντάγκλας Αουγκούστο δείχνει ότι ξέρει τον τρόπο και μπορεί πέραν των αμυντικών καθηκόντων του να προωθεί το παιχνίδι της ομάδας, δεν διστάζει να πάει δυνατά στις μονομαχίες και διαθέτει ένα «γλυκό» αριστερό πόδι, που μπορεί να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία.

Ας μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι συστήθηκε στο κοινό του ΠΑΟΚ μ' ένα υπέροχο γκολ στο φιλικό απέναντι στην Κλουζ και ένα ακόμα με σουτ εκτός περιοχής εναντίον της Σιντ Τρούιντεν.

Το σίγουρο είναι πως ο 22χρονος Βραζιλιάνος έχει εξαιρετικά στοιχεία, έχει την ευχέρεια να σκοράρει από την πίσω ζώνη και δεν διστάζει να σουτάρει με μέτωπο προς την αντίπαλη εστία.

«Είμαι ένας παίκτης απόλυτα αφοσιωμένος στο πλάνο της ομάδας», είχε πει στην Ολλανδία σκιαγραφώντας τον εαυτό του. Μάλιστα δε δίστασε να περιγράψει τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. «Αμυντικά είμαι ένας πάρα πολύ δυναμικός παίκτης, προσπαθώ να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στον αντίπαλο για να πιέσω και να κλέψω μπάλες και επιθετικά θεωρώ ότι ένα από τα ατού μου είναι ότι καταφέρνω και φτάνω με σχετική ευκολία κοντά στην αντίπαλη περιοχή».

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στις 29 Αυγούστου, στο δεύτερο ματς με την Σλόβαν, δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, όμως ο τραυματισμός του Ομάρ Ελ Καντουρί τον έφερε νωρίς νωρίς στο γήπεδο. Όμως, για μια ακόμη φορά στην σύντομη ποδοσφαιρική διαδρομή του στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε σε μια περίοδο που ο Αμπέλ Φερέιρα άρχισε να τον βλέπει ως μια αξιόπιστη λύση για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του.

Ένα χτύπημα στα πλευρά (σε μια ξεκάθαρη φάση όπου ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να έχει κερδίσει πέναλτι με τον Αουγκούστο να καταλήγει στο δοκάρι...) τον κράτησε για σχεδόν τρεις εβδομάδες εκτός δράσης, ωστόσο με την επάνοδό του δείχνει να πατάει καλά και να έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του «Δικεφάλου» στο πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ, όπου αγωνίστηκε για 17 λεπτά ως αλλαγή, ενώ μέχρι σήμερα έχει μετρήσει 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλες τρεις συμμετοχές στην Ευρώπη.

Συνολικά έχει βρεθεί 270 λεπτά στο χορτάρι, με μια καταγεγραμμένη ασίστ, αυτή στο τελευταίο ματς με τον Άρη.

ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Παιδί του Ρίο, μαθημένος στα δύσκολα...

Η Θεσσαλονίκη, όπως συμβαίνει με πολλούς Βραζιλιάνους, του θυμίζει αρκετά το Ρίο ντε Τζανέιρο, κι όπως ο Λέο Μάτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να στεριώσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου του 1997, δεν πιάνει θέση ξένου στον ΠΑΟΚ, με τη βραζιλιάνικη παροικία της Τούμπας να αποτελείται, πλέον, από έξι (Μάτος, Μαουρίσιο, Ζαμπά, Ροντρίγκο, Ντάγκλας) ποδοσφαιριστές.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Φλουμινένσε, σε ηλικία επτά ετών, αγωνίστηκε σε 57 παιχνίδια με τη φανέλα της, ενώ στα πρώτα του βήματα στην πρώτη ομάδα της «Φλου», το καλοκαίρι του 2015, συνυπήρξε στα ίδια αποδυτήρια και στις προπονήσεις με τον μεγάλο Ροναλντίνιο.

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2015 έκανε το ντεμπούτο του, παίζοντας ως αλλαγή για έντεκα λεπτά, στο κλασικό ντέρμπι εναντίον της Φλαμένγκο και τέσσερις μέρες αργότερα ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Κοριτίμπα σε ηλικία 18 ετών και 7 μηνών. Οι εμφανίσεις του με τη Φλουμινένσε έφεραν την κλήση του στις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας παίζοντας μέχρι και την U20, όπου συνυπήρξε με τον Λέο Ζαμπά σ' ένα τουρνουά το 2016 στη Βόρεια Κορέα το Μάιο του 2016.

Το 2018 η Κορίνθιανς αγόρασε το 100% των δικαιωμάτων του καταβάλλοντας 1,2 εκατ. ευρώ στη Φλουμινένσε, ενώ μετά από 22 αγώνες δόθηκε δανεικός στην Μπαία. όπου αγωνίστηκε σε συνολικά 30 αγώνες.

Η καριέρα του κινδύνεψε να τερματιστεί νωρίς, καθώς το Φεβρουάριο του 2017, μετά από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη Φλουμινένσε και την Πορτογκέζα, άφησε το γήπεδο με κόκκινα μάτια και διαγνώστηκε με «Ρευματοειδή Αρθρίτιδα». Παρά τα... συμβούλια που στήθηκαν από «ειδικούς» τις μέρες της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ, έχει ξεπεράσει πλήρως την συγκεκριμένη ασθένεια.

Διαβάστε ακόμη...