Κωστένογλου VS Φερέιρα: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Από sdna.gr: Μέχρι εδώ καλά... Τα δύσκολα, όμως, τώρα ξεκινούν για τους δύο Δικεφάλους, οι οποίοι ετοιμάζονται για την πρώτη μεγάλη «μάχη» της σεζόν στο ΟΑΚΑ. Ή αλλιώς Νίκος Κωστένογλου εναντίον Αμπέλ Φερέιρα.
Πηγή: sdna.gr
Κωστένογλου VS Φερέιρα: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Το ιδανικό ξεκίνημα του Νίκου Κωστένογλου και η... επιβεβαίωση του Αμπέλ Φερέιρα. Μέχρι στιγμής, βάσει τουλάχιστον αποτελεσμάτων, τα έχουν πάει περίφημα, ωστόσο, το ματς στο ΟΑΚΑ, αντιλαμβάνεται κανείς πως έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους δύο...

Πριν την σέντρα στο ΟΑΚΑ, διαβάστε μέσα από το SDNA πώς κύλησε η εβδομάδα προετοιμασίας και για τις δύο ομάδες καθώς και οι σκέψεις που υπάρχουν σε κάθε στρατόπεδο...

Νίκος Κωστένογλου: Με το 3-5-2 σαν οδηγό

Ανέλαβε όπως-όπως τα ηνία της πρώτης ομάδας μετά τη φυγή Καρντόσο, πήρε δύο πειστικές νίκες, αποφασίστηκε να μείνει επ' αόριστον και τελικά, πήρες άλλες δυο νίκες! Παρά το ιδανικό ξεκίνημα ωστόσο, για τον Νίκο Κωστένογλου τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα: το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι η πιο δύσκολη αποστολή του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΚ.

Η παρουσία του Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ έχει αναδείξει αυτό που ήξεραν έτσι κι αλλιώς πολύ καλά, όσοι είχαν μελετήσει τα χαρακτηριστικά του έμψυχου δυναμικού της. Ότι δηλαδή σε αυτό το ρόστερ, το σχήμα που ταιριάζει και παράγει καλό ποδόσφαιρο είναι το 3-5-2. Με αυτό αναμένεται να πορευτεί (και) κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, ο Κωστένογλου αναμένεται να παρατάξει την Ένωση ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Μπάρκας, οι Μπακάκης, Βράνιες και Τσιγκρίνι θα αποτελούν την αμυντική τριπλέτα, ενώ οι Παουλίνιο και Λόπες αναμένεται να καλύπτουν όλη την δεξιά και όλη την αριστερή πλευρά αντίστοιχα, ο Σιμόες θα είναι σίγουρα το ένα αμυντικό χαφ και δίπλα του θα βρεθεί ένας εκ των Κρίστιτσιτς και Μπακάκη, ο Μάνταλος θα αγωνιστεί ως δεκάρι και στην επίθεση ο Λιβάγια είναι δεδομένος και οι Αλμπάνης, Ολιβέιρα διεκδικούν την έτερη θέση της επιθετικής γραμμής με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα αφού ο Πορτογάλος έρχεται από τραυματισμό.

Ισχυρός Αμπέλ για το... Restart

Μιλώντας για τον Αμπέλ Φερέιρα, ενδεχομένως και η λέξη restart να μην ανταποκρινόταν πλήρως μέχρι πρότινος στο να «σκιαγραφήσει» κανείς τον Πορτογάλο τεχνικό. Τουλάχιστον μέχρι να βγει στο προσκήνιο η κρούση από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τα όσα ακολούθησαν στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Αναμφισβήτητα ο ΠΑΟΚ μπήκε σε μια διαδικασία να αφήσει πίσω του την αγωνιστική αποτυχία της Ευρώπης. Κάτι που άποψη διαχείρισης μόνο εύκολο δεν ήταν. Σε συνδυασμό με το πρόσωπο του Δικεφάλου στην αρχή της σεζόν (σ.σ. παρά το γεγονός ότι συνεχίζει πρωτοπόρος και αήττητος στο πρωτάθλημα της Super League 1, έχοντας περάσει... ανώδυμα το συγκεκριμένο διάστημα) ήταν λογικό να ανοίξει η συζήτηση για θέματα που αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» μιας ομάδας που έμοιαζε μέχρι πέρσι... άτρωτη.

Κάθε συζήτηση, όμως, δεν ακουμπούσε τουλάχιστον από πλευράς διοίκησης τον Αμπέλ Φερέιρα. Κάτι που έγινε σαφές με την «ασπίδα» στήριξης που άπλωσε πάνω του ο Ιβάν Σαββίδης. Όπως του μετέφερε προσωπικά ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, δεν μπήκε ούτε για ένα λεπτό σε ανάλογες σκέψεις, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τον Πορτογάλο. Ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αυτό έχει την υπογραφή του Αμπέλ Φερέιρα.

Εστιάζοντας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, η τακτική μπαίνει σε πρώτο πλάνο για τον Πορτογάλο, παρά το γεγονός ότι εκείνος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Το να μπει κανείς στη λογική των αλλαγών φαντάζει εύκολη υπόθεση δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει στη διάθεσή του τους Μάτος και Πέλκα και ως εκ τούτου θα παρουσιαστεί -αναγκαστικά- διαφορετικός στο ΟΑΚΑ. Το όνομα του Ροντρίγκο επανέρχεται στο προσκήνιο ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί για πρώτη φορά φέτος ο Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού στον άξονα ενώ σαν επιλογή υπάρχει και ο Ελ Καντουρί, κάτι που θα κρίνει και τις θέσεις στις πτέρυγες. Δικαιολογημένα η κουβέντα ανοίγει για τον τερματοφύλακα που θα βρεθεί κάτω από τα γκολποστ, με τον Ζίβκοβιτς να μπαίνει γερά στην εξίσωση της κουβέντας, ωστόσο, με γνώμονα πως ο ΠΑΟΚ θα έχει προβεί σε αρκετές αλλαγές, είναι λογικό ο Πορτογάλος να θέλει να μετριάσει όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε ρίσκο...

Διαβάστε ακόμη...