Οι σκέψεις του Φερέιρα για την ενδεκάδα του ΟΑΚΑ

Από thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ δίνει το πρώτο του εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε μια περίεργη περίοδο για τους νταμπλούχους που είναι φανερό ότι δεν «πατάνε» καλά και η αμφισβήτηση είναι έντονη, κυρίως για τις επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα, αλλά και για την κατάσταση συγκεκριμένων παικτών.
Πηγή: thessports.gr
Οι σκέψεις του Φερέιρα για την ενδεκάδα του ΟΑΚΑ

Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, όπως επίσης γνωρίζει και τις απουσίες που θα έχει, με τον Λέο Μάτος τιμωρημένο και τον Δημήτρη Πέλκα τραυματία, δοκιμάζοντας δυο διαφορετικά σχήματα κυρίως στην άμυνα κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Φερέιρα για το δεξί άκρο της άμυνας έχει δυο επιλογές, ενώ αλλαγές ενδέχεται να γίνουν από το κέντρο και μπροστά. Σε ότι αφορά το δεξί άκρο της άμυνας το πρώτο σενάριο είναι να πάρει ο Ροντρίγκο Σοάρες την θέση του Μάτος, ενώ το δεύτερο (και όχι τόσο μακρινό) είναι να παίξει ο Κρέσπο για να κάνει μια τριάδα ουσιαστικά στην άμυνα με τους Βαρέλα και Ίνγκασον, κάτι που συμβαίνει με τον Βραζιλιάνο όταν αγωνίζεται.

Στην μεσαία γραμμή δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του Άντερσον Εσίτι, με τον Μίσιτς πιθανότερο παρτενέρ του. Όσον αφορά τις τέσσερις θέσεις μπροστά είναι αρκετά τα ζητήματα. Η απουσία του Πέλκα, ενδεχομένως να φέρει τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στον άξονα ενώ δεν είναι απίθανο να αγωνιστεί σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Ομάρ Ελ Καντουρί με τον Ολλανδό να μένει αριστερά.

Αν ο «Μπίσε» έρθει στον άξονα, τότε πιθανό είναι να δούμε τον Μίροσλαβ Στοχ να παίζει για πρώτη φορά σε ενδεκάδα του Δικεφάλου, ενώ στα δεξιά θα αγωνιστεί ένας εκ των Ζαμπά ή Λημνιού.

Στην κορυφή της επίθεσης, από την στιγμή που ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα, αν και ο Τσούμπα Άκπομ έχει προβάδισμα ακόμα και αν δεν βρίσκεται στην καλύτερη των καταστάσεων.

Διαβάστε ακόμη...