ΠΑΟΚ: Αντίστροφη μετρηση για Μαουρίσιο, στο «κάδρο» και ο Βιεϊρίνια

Απο ethnos.gr: Ο Ζοσέ Μαουρίσιο «γράφει» τις πρώτες του προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και βάζει στόχο την αναμέτρηση με τη Λαμία
Πηγή: ethnos.gr
ΠΑΟΚ: Αντίστροφη μετρηση για Μαουρίσιο, στο «κάδρο» και ο Βιεϊρίνια

Με σταθερά βήματα, ο Ζοσέ Μαουρίσιο πλησιάζει στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε υποστεί ρήξη χιαστού στις 10 Μαρτίου και αν όλα κυλήσουν με βάση το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που έχει μπει από το ιατρικό τιμ, θα είναι σε θέση να μπει στην 18άδα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Λαμία, που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 19/20 Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής, ο έμπειρος μέσος των «ασπρόμαυρων» έχει καταφέρει να περάσει έναν προς ένας όλους τους «σκοπέλους» της πορείας από τις πρώτες προπονήσεις μετά την επέμβαση μέχρι την επανένταξη σε φουλ πρόγραμμα προπόνησης.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του Μαουρίσιο, με διαφορά σχεδόν ένα μήνα. Ο Πορτογάλος είχε υποστεί ρήξη χιαστού στις 14 Απριλίου και το μεγάλο στοίχημα, το οποίο ο ίδιος επαναλαμβάνει συνεχώς, είναι να μπορέσει να αγωνιστεί για πρώτη φορά στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι το αισιόδοξο «σενάριο» για τον Βιεϊρίνια, με τον ίδιο να βιάζεται να επιστρέψει αλλά σε καμία περίπτωση να μην πιέζει καταστάσεις. Η αρχική του πρόβλεψη ήταν «πριν τα Χριστούγεννα», με τη θετική πορεία της αποκατάστασης να τον κάνει να αισιοδοξεί πως θα προλάβει να κερδίσει το προσωπικό του «στοίχημα».

Ο πρώτος που βγήκε από το γκρουπ των τραυματιών ήταν ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο τραυματισμός του, ρήξη αχίλλειου τένοντα, είναι από τους πλέον δύσκολους, με τον Σουηδό, στη πορεία επιστροφής του από τις 17 Δεκεμβρίου. Το τελευταίο διάστημα, ο Σουηδός υπέστη οστικό οίδημα στο οστό της πτέρνας με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τεθεί νέο πλάνο αποκατάστασης. Το αισιόδοξο σενάριο θέλει τον Βέρνμπλουμ να ετοιμάζεται να αγωνιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη...