Tactical Analysis: ΠΑΟΚ – Άρης (vid)

Από repress.gr: Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τις δύο ομάδες όμως να αισθάνονται για διαφορετικούς λόγους δυσαρεστημένες.
Πηγή: repress.gr
Tactical Analysis: ΠΑΟΚ – Άρης (vid)

Το ντέρμπι της πόλης μπορεί να είχε γκολ, ένταση, πολλές ιδιαίτερες στιγμές και τρομερό σασπένς στο τέλος, σε τακτικό επίπεδο όμως δεν παρουσίασε πράγματα που να μας εντυπωσιάσουν.

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ με το 3-4-2-1 σε φάση κατοχής και τον Μάτος εκτός πεδίου δράσης, χαμηλά σε ρόλο τρίτου στόπερ, επέλεξε αρχικά να ψάξει μακρινές μεταβιβάσεις στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ένα πλάνο που δεν έγινε ακριβώς κατανοητό, ίσως γιατί δεν εκτελέστηκε με τον σωστό τρόπο.

Κάποια πράγματα φάνηκαν να αλλάζουν στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως μετά τις γρήγορες μεταφορές του παιχνιδιού από την μία πτέρυγα στην άλλη, όμως το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ ήταν μετά τις αποβολές, όταν ο σχηματισμός και σε φάση κατοχής ήταν 4-4-1 με τους δύο μπακ ψηλά στο γήπεδο, δείγμα του ότι πρέπει ίσως το τεχνικό επιτελείο να επαναπροσδιορίσει το τακτικό πλάνο.

Οι χώροι από τους οποίους επιτέθηκαν οι δύο ομάδες

Από την άλλη οι κίτρινοι, με μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και πολύ μεγάλη συνοχή, πλησίασαν σε μια σπουδαία νίκη όμως μια αργή τοποθέτηση στην τελευταία σχεδόν φάση τους την στέρησε.

Σε σχέση με τον τρόπο που επιτέθηκαν πάντως το γεγονός της επίτευξης δύο τερμάτων είναι άκρως ικανοποιητικό και παρουσιάζει τις χτυπητές ατομικές αμυντικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ, γιατί όπως θα δούμε στο βίντεο, η υποομαδική συμπεριφορά έχει βελτιωθεί αρκετά.

Στατιστική εικόνα

Η στατιστική εικόνα του αγώνα στις σημαντικότερες κατηγορίες παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί.

Video Analysis

Το Repress ανέλυσε τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες και σας παρουσιάζει λεπτομερώς την εικόνα του παιχνιδιού.

 

Διαβάστε ακόμη...