Περέιρα: «Θα μειωθούν οι ξένοι διαιτητές»

Απο sdna.gr: Για μία ακόμη φορά ο Βίτορ Μέλο Περέιρα επισήμανε ότι θα μειωθεί σταδιακά η έλευση ξένων ρέφερι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ικανοποιημένος από τις 4 πρώτες αγωνιστικές ο Πορτογάλος, "κάλυψη" για τα... σουβλάκια και το χαμένο ριπλέι στο Καραϊσκάκη...
Πηγή: sdna.gr
Περέιρα: «Θα μειωθούν οι ξένοι διαιτητές»

Το 2ο σεμινάριο των διαιτητών της Superleague 1 ολοκληρώθηκε το διήμερο που μας πέρασε, με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή να εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσαρμογή των Ελλήνων ρέφερι στο Video Assistant Referee σε αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Παράλληλα ο Βίτορ Μέλο Περέιρα τόνισε -για μία ακόμη φορά- ότι σταδιακά θα περιοριστούν οι ξένοι διαιτητές που θα έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με στόχο στο εγγύς μέλλον να σφυρίζουν μόνο Έλληνες όλα τα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα υπήρξε ειδική αναφορά στο περίφημο περιστατικό με τα σουβλάκια που πέρασαν μέσα στο βαν του VAR στο Λαμία-Παναθηναϊκός, καλύπτοντας τους διαιτητές για το περιστατικό (σ.σ. η ευθύνη τους ήταν ότι δεν είχαν κλειδώσει), ενώ το ίδιο έπραξε και με το χαμένο ριπλέι στο Καραϊσκάκη, που στέρησε ένα καθαρό πέναλτι από τον Αστέρα Τρίπολης, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην... τεχνολογία.

Επιπλέον στην ανάλυση των φάσεων που έγινε, τέθηκε ως στόχος ενόψει της συνέχειας η συνέπεια και η ενιαία εφαρμογή στις παρεμβάσεις του VAR (line of intervention), η βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και η ανάλυση των τεχνικών διαχείρισης αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...