Πελεκίδης: “H πρόκριση είναι δύσκολη, αλλά οχι ακατόρθωτη”

Απο paokday.gr: Ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πελεκίδης μίλησε στο PAOKDAY για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του "Δικεφάλου του Βορρά", για την μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο του EHF Cup κόντρα στην Μουράτπασά, την ZORK Jagodina που είναι η επόμενη αντίπαλος και την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο στους πρώτους αγώνες της νέας σεζόν.
Πηγή: paokday.gr
Πελεκίδης: “H πρόκριση είναι δύσκολη, αλλά οχι ακατόρθωτη”

Αναλυτικά τα όσα είπε στον δημοσιογράφο του PAOKDAY, Στέλιο Παπαντωνίου:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν: "Mετά την επιτυχημένη περσινή χρονιά που πήραμε το νταμπλ και την φυγεί του κυρίου Δημητρούλια κάναμε κάποιες συζητήσεις με τον έφορο του τμήματος τον κύριο Χασεκίδη και πήραμε την απόφαση πως το καλύτερο για την ομάδα είναι να συνεχίσει με εμένα στην στην τεχνική ηγεσία, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό που ξεκινήσαμε να χτίζουμε ουσιατικά από την περσινή σεζόν. Γιατί η ομάδα εκτός από τις αλλαγές που έκανε στο ρόστερ της έχει δημιουργήσει ένα σύνολο και ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και θέλαμε να κινηθούμε πάνω σε αυτή την λογική. Έτσι ανέλαβα τον ΠΑΟΚ μαζί με τον συνεργάτη μου τον Γιάννη Βακάλη για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας καλύτερα."

Για το αν μια επιτυχία όπως η κατάκτηση του νταμπλ της περσινής σεζόν είναι βάρος για ένα προπονητή που αναλαμβάνει τη νέα σεζόν: "Σίγουρα είναι έξτρα βάρος και ειδικότερα όταν είσαι σε έναν σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Γιατί σε τέτοιες ομάδες οι τίτλοι και τα πρωταθλήματα είναι ζητούμενα. Πολύ περισσότερο φέτος το βάρος είναι μεγαλύτερο μετά την πολύ καλή χρονιά της ομάδας και την κατάκτηση του ντάμπλ. Ο στόχος είναι να διατηρήσουμε τα σκύπτρα που κατέκτησε την περσινή σεζόν. Αλλά από την άλλη σου δίνει και κίνητρο για να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να μπορέσει ο σύλλογος να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει."

Για την πρόκριση κόντρα στην Μουρατπασά: "Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα χάντμπολ γυναικών του ΠΑΟΚ που κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του EHF Cup. Είναι ένας θεσμός που συμμετέχουν ομάδες από παραδοσιακές δυνάμεις του χάντμπολ. Εμείς αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που κατα την διάρκεια της περσινής σεζόν τερμάτισε δεύτερη και ήταν κυπελλουχος Τουρκίας. Μάλιστα στον τελικό του πρωταθλήματος έχασε τον τίτλο στις λεπτομέριες. Είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη τα τελευταία 7-8 χρόνια. Οπότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι μιλάμε για ένα σύνολο που έχει εμπειρία απο ευρωπαϊκούς αγώνες. Εμείς θεωρητικά ήμασταν αουτσάιντερ. Προσπαθήσαμε να δούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας και να χτυπήσουμε εκεί.

Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο παιχνίδι και ας ήταν πολύ νωρίς στη σεζόν. Με τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίες και δύο φιλικά στα πόδια μας γιατί δεν έχουν ξεκινήσει οι άλλες ομάδες, οπότε το έργο μας ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Αλλά αυτή η ομάδα όπως είχα πει και μετά το τέλος του αγώνα πως αυτή η ομάδα έχει το μέταλο του νικητή.Στα παιχνίδια αυτά κατάφερε να πάρει αυτό που της άξιζε.

Στο πρώτο ματς νικήσαμε κατακράτος της ομάδας από την Τουρκία και η διαφορά που πήραμε από το πρώτο ματς μας εξασφάλισε ως ένα βαθμό την πρόκριση και στο δεύτερο παιχνίδι νομίζω προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την διαφορά αυτή έτσι ώστε να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Νομίζω πως σε αυτό ανταποκριθήκαμε στον μεγαλύτερο βαθμό και πήραμε την πρόκριση η οποία ήταν δίκαια 100%."

Για τα παιχνίδια με την ZORK Jagodina: "Παίζουμε 13 και 19 Οκτωμβρίου με την ZORK Jagodina είναι η πρωταθλήτρια Σερβίας τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League και μην ξεχνάμε πως η Σερβία είναι μια σχολή του χάντμπολ. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι υπάρχει φαβορί και αυτό είναι σίγουρα η αντίπαλος μας. Η ομάδα μας όμως έχει την δομή και τις αρχές να κάνει το παιχνίδι της και με την κατάλλη ανάλυση του παχνιδιού του αντιπάλου μας θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό και αυτό είναι μια πρόκριση στην επόμενη φάση.Είναι κάτι που είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Υπάρχει ο τρόπος και η ομάδα έχει την θέληση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στον επόμενο γύρο."

Για την παρουσία του κόσμου στα πρώτα παιχνίδια της ομάδας: "Xωρίς την παρουσία του κόσμου δεν θα μπορούσε να έρθει η πρόκριση μας στον επόμενο γύρο τόσο "εύκολα". Νομίζω μας έδωσε "φτερά" στα δύο παιχνίδια και περισσότερο στο δεύτερο που μας έδωσε την έξτρα ενέργεια για να μπορέσουμε στο τέλος να πάρουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο."

Διαβάστε ακόμη...