Η ολική επαναφορά του Γιόζιπ Μίσιτς!

Από forza: Συστήθηκε στο κοινό της Τούμπας τον περασμένο Ιανουάριο με μια γκολάρα, στο ματς του κυπέλλου με την Παναχαϊκή, μέχρι τότε ο 25χρονος χαφ από το Βινκόβτσι της Κροατίας, «έβγαζε το ψωμί» του στην Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ
Πηγή: forza
Η ολική επαναφορά του Γιόζιπ Μίσιτς!

Η ομάδα της Λισαβόνας έβγαλε από το ταμείο της 2,35 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο «Ζοζέ Αλβαλάδε», όμως εκεί ο άλλοτε παίκτης της Ριέκα δεν βρήκε ποτέ χώρο στην ενδεκάδα των «λιονταριών» και χρόνο συμμετοχής.

Στη φετινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό, ο μοναδικός δανεικός στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ της σεζόν 2019-20, βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, παίζοντας ως επιτελικός μέσος, στον αγώνα με τον Πανιώνιο μέτρησε μια ασίστ προς τον Άκπομ και εναντίον του Ατρόμητου ολοκλήρωσε την πολύ μεστή παρουσία του στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» με ακόμα μία ασίστ για το νικητήριο γκολ από τον Κρέσπο.

Το περασμένο Σάββατο στο Περιστέρι ο Γιόσιπ Μίσιτς έδειξε ότι με τη σοβαρότητα, το καθαρό μυαλό, με τις πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ και την ικανότητα όταν βρίσκει χώρο να επιτίθεται από τον άξονα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι των «ασπρόμαυρων».

«Στόχος μου είναι να αποδείξω μέσα στη χρονιά πόσο σημαντικός μπορεί να είμαι για την ομάδα και στο τέλος της σεζόν να αναγκάσω τον ΠΑΟΚ να κινηθεί για την απόκτηση των δικαιωμάτων μου από την Σπόρτινγκ», λέει ο 25χρονος μέσος που στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν μετρούσε μόλις 365 αγωνιστικά λεπτά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, έχοντας έναν έντονο ανταγωνισμό με τους Μαουρίσιο, Σάχοφ, Κάνιας, Ολιβέιρα στη μεσαία γραμμή των νταμπλούχων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Την ίδια αισιόδοξη θέση και άποψη για το ποδοσφαιρικό του μέλλον είχε και το καλοκαίρι στη διάρκεια της προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, όταν προστέθηκαν στο ρόστερ της ομάδας οι Αουγκούστο και Εσίτι, ενώ ο Ελ Καντουρί από παίκτης της γραμμής μετακινήθηκε από τον Φερέιρα στον άξονα. «Δεν έχω πρόβλημα μ' όλη αυτή την συζήτηση που γίνεται το αναφορικά με τους παίκτες της μεσαίας γραμμής. Είμαι εδώ, προπονούμαι καθημερινά, μένω συγκεντρωμένος και θέλω να δώσω στο 100% αυτά που μπορώ αποδεικνύοντας το ποιος είμαι και τι μπορώ να προσφέρω», έλεγε αντιλαμβανόμενος ότι και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα περάσει αρκετό χρόνο στον πάγκο.

Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν, ήρθαν οι τραυματισμοί των Ελ Καντουρί και Αουγκούστο, να ανοίξουν το δρόμο προς την ενδεκάδα και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Στις 10 συμμετοχές (1 γκολ) της πρώτης (μισής) σεζόν στην Τούμπα, φέτος έχει προλάβει να προσθέσει άλλες 5 συμμετοχές, 1 γκολ και κυρίως 3 ασίστ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα γνώριζε ποιος είναι ο Μίσιτς από το διάστημα που ο 25χρονος μέσος είχε βρεθεί να παίζει ποδόσφαιρο στη Λισαβόνα. Ήξερε τι μπορεί να προσφέρει στο γήπεδο, έμαθε για τα όσα εκπληκτικά πράγματα είχε κάνει στη Ριέκα ως δίδυμο μαζί με τον Φίλιπ Μπράνταριτς, τον «κόφτη» που τόσο πολύ ήθελε το καλοκαίρι ο Πορτογάλος τεχνικός να φέρει από την Κάλιαρι, προτού ο ΠΑΟΚ καταλήξει στον Άντερσον Εσίτι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Αυτό που έχει κερδίσει ο Γιόσι Μίσιτς στους εννιά μήνες της παρουσίας του στην Τούμπα είναι την απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό ολόκληρου του τιμ. Η συμπεριφορά του είναι άκρως επαγγελματική και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του Κροάτη ποδοσφαιριστή.

Γνωρίζει καλά πως με τις επιστροφές των Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, αλλά κυρίως των Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ, ο ρόλος του μπορεί και πάλι να περιοριστεί, αλλά όπως κατ' επανάληψη έχει πει δεν έχει κανένα πρόβλημα να μπει και να επιβιώσει στον ανταγωνισμό.

Ο ΓΙΟΣΙΠ ΜΙΣΙΤΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

16

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 3 γκολ και 3 ασίστ (όλες τη φετινή σεζόν) μετράει από τον περασμένο Ιανουάριο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

2,75

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ έδωσε η Σπόρτινγκ για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του '18, ενώ η ρήτρα δανεισμού του ανέρχεται στα 2.000.000

3

ΜΙΣΙΤΣ παίζουν μπάλα! Ο αδερφός του Ματίγια στην Σόροκσαρ (2η κατ. Κροατίας) ενώ υπάρχει κι ο συνονόματος του, Γιόσιπ, στη Βινογκραντάρ.

Διαβάστε ακόμη...