ΠΑΟΚ - Άρης: Η «μάχη» των πάγκων

Από sdna.gr: Αμπέλ Φερέιρα και Απόστολος Τερζής ετοιμάζονται για το δικό τους... ντέρμπι. Από τη θεωρία στην πράξη. Από την προετοιμασία στη σκακιέρα με μοναδικό στόχο το «τρίποντο».
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ - Άρης: Η «μάχη» των πάγκων

Για τους «ασπρόμαυρους» δεν αποτελεί είδηση. Την ενδεκάδα την ξέρει καλά μόνο ο Αμπέλ Φερέιρα. Και μπορεί να πορεύεται με έναν βασικό κορμό μέχρι στιγμής αλλά παιχνίδια σαν το σημερινό προσφέρονται για εκπλήξεις. Αν θα τις υλοποιήσει; Θα φανεί στην Τούμπα.

Aπό την άλλη, για τους «κιτρινόμαυρους» ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Ειδικά αν γίνεται με τόσο εμφατικό τρόπο, όπως έκανε ο Άρης απέναντι στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα. Μόνο μια θέση παραμένει ανοιχτή για τους φιλοξενούμενους.

Διαβάστε μέσα από το SDNA τις σκέψεις αλλά και τις δοκιμές που έγιναν από τους δύο «μονομάχους»:

Κλειστά χαρτιά από τον Φερέιρα
Κατά την προσφιλή του τακτική, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Super League 1 απέναντι στον Άρη. Ο Πορτογάλος συμπεριέλαβε 19 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του Δικεφάλου, τουτέστιν όλους τους διαθέσιμους, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να συμμετέχει κανονικά παρά το γεγονός πως ξεκίνησε συντηρητικά το πρόγραμμα της προετοιμασίας.

Όλα δείχνουν πως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα πάρει θέση κάτω από τα γκολποστ του ΠΑΟΚ με τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Γιαννούλη, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος. Στα χαφ υπάρχει γρίφος δεδομένου πως και οι τέσσερις βρίσκονται στη διάθεση του Πορτογάλου, με τον Μίσιτς να έχει κερδίσει την ευκαιρία του με πιθανό παρτενέρ τον Εσίτι δεδομένου πως ο Ελ Καντουρί έχασε μέρος των προπονήσεων.

Στις πτέρυγες θεωρητικά το προβάδισμα θα είχαν οι Μπίσεσβαρ - Λημνιός, ωστόσο, στη διάρκεια της εβδομάδας έγινε δοκιμές και με τον Στοχ αριστερά και μένει να δούμε αν ο Πορτογάλος θα προχωρήσει σε κάποια έκπληξη, με τον Πέλκα πίσω από τον προωθημένο Άκπομ.

Με συνταγή Παναθηναϊκού και κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Τερζής
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, με τον Απόστολο Τερζή να είναι έτοιμος να πατήσει πάνω στην πετυχημένη συνταγή της προηγούμενης αγωνιστικής.

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μόνο μια θέση παραμένει ερωτηματικό για τον υπηρεσιακό τεχνικό του Άρη Απόστολο Τερζή.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να παραταχθούν στο γήπεδο της Τούμπας για την αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, με την πετυχημένη συνταγή της προηγούμενης Κυριακή όπου επικράτησαν επί του Παναθηναϊκού με 4-0.

Συγκεκριμένα ο Άρης θα διατηρήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χουλιάν Κουέστα, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ και Κόρχουτ.

Στη μεσαία γραμμή πρόκειται να αγωνιστούν οι Σάσα και Ματίγια, φανέλα βασικού θα διατηρήσουν και οι Ντιγκινί, Φετφατζίδης με τον Μπρούνο Γκάμα να δίνει μάχη με τον Λάρσον για ποιος θα κερδίσει την τρίτη θέση στη μεσοεπιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Μοναδικός προωθημένος για την ομάδα του Άρη θα είναι ο Μπράουν Ιντέγε.

Διαβάστε ακόμη...