«Ο ΠΑΟΚ το φαβορί»

Από inpaok.com: Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη τοποθετήθηκε ο, πρώην ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Στέλιος Ηλιάδης, χρίζοντας μεταξύ άλλων τους «ασπρόμαυρους» ως το φαβορί για το παιχνίδι.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ το φαβορί»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης:

«Είναι ένα ντέρμπι με φαβορί τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν λέει από μόνο του κάτι. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να το αποδείξει και στο γήπεδο. Χρειάζεται προσοχή, διότι ο Αρης έχει ένα αξιόλογο σύνολο και θα έρθει στην Τούμπα με αντεπιθέσεις. Σε τέτοια ματς υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση. Είναι θετικό για τον Αρη που πήρε μια τόσο μεγάλη νίκη στην προηγούμενη αγωνιστική. Θα έρθουν πιο ψυχωμένοι στην Τούμπα. Στα ντέρμπι οι παίκτες και των δύο ομάδων πάντα έρχονται ανεπηρέαστοι από τα προηγούμενα παιχνίδια».

Για το πώς θα αντιμετωπίζει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ:

«Θα είναι πιο προσεκτικός ο ΠΑΟΚ. Δε θα τον υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Είναι καλό για τους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι κέρδισε ο Αρης τον Παναθηναϊκό και δε θα υποτιμήσουν καθόλου τον Αρη. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος, ειδικά στην Τούμπα και ο μόνος κίνδυνος θα ήταν να υποτιμήσει τον Αρη, κάτι που πιστεύω πως δε θα γίνει».

Για τη νέα φιλοσοφία του Φερέιρα:

«Ας μην ξεχνάμε ότι όταν είχε έρθει ο Λουτσέσκου είχε και πάλι αποκλειστεί από την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ. Με κάθε αλλαγή προπονητή χρειάζεται προσαρμογή και πίστωση χρόνου η ομάδα. Εννοείται ότι ο πρωταθλητισμός είναι αυτονόητος. Ολη η ομάδα πρέπει να ξεχάσει τον αποκλεισμό. Στεναχωρέθηκαν όλοι, λογικό είναι, αλλά το στοίχημα είναι πλέον το πρωτάθλημα. Ας δώσουμε λίγη πίστωση χρόνου. Δεν είναι καλό που η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ, αλλά θεωρώ ότι ο προπονητής θα βρει λύση σε αυτόν τον τομέα».

Για το τι περιμένει από τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει ένα γρήγορο γκολ για να λυθούν τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Όσο καλύτερος και να είσαι, ένα γρήγορο γκολ θα σου λύσει τα πόδια, μαζί με την ώθηση του κόσμου. Πέρυσι εγώ θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ υποτίμησε τον Αρη, κακώς, ίσως επειδή ο Αρης έλειπε κάποια χρόνια απο τη Super League. Πιστεύω πως δε θα το κάνει φέτος και δεν πρέπει να τον υποτιμήσει».

Για τα ατού των ομάδων, το ρόλο του Πέλκα και τον Εσίτι:

«Ο Ιντέγε και ο Ντιγκινί είναι τα ατού του Αρη. Ο Ακπομ από την άλλη πλευρά μας έδειξε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και σκοράρει με ευκολία. Ο Πέλκας στο Περιστέρι βοήθησε πολύ την ομάδα, είναι ένας πολύ καλός ποδοφαιριστής. Όσο πίεση και να δέχεται, θεωρώ ότι ο Δημήτρης άδικα δέχεται αυτή την πίεση. Θα βρει τον δρόμο του και θα είναι ο ηγέτης της ομάδας. Ο Εσίτι είναι ένας σκληροτράχηλος ποδοσφαιριστής, δυνατός, κάνει τη βρόμικη δουλειά και είναι καλό να τον έχει για οποιονδήποτε προπονητή».

Για τη μαχη με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο:

«Ο τίτλος είναι 50-50. Όποιος κερδίσει τα ντέρμπι, θα είναι και το φαβορί για το Πρωτάθλημα. Είναι πολύ νωρίς να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει και η ΑΕΚ στο παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι αυτές οι δύο ομάδες είναι φαβορί».

Για τον ΠΑΟΚ του τότε αλλά και το ποδόσφαιρο γενικά:

«Από τον ΠΑΟΚ δεν έχασα ούτε μισό σεντ. Ποιος παίκτης δε θα ήθελε μια διοίκηση όπως είναι η σημερινή του ΠΑΟΚ; Ετσι νιώθεις ποδοσφαιριστής. Το 80% των παικτών όμως στην Ελλάδα δε νιώθουν έτσι. Κάποια στιγμή ξενερώνεις. Το έβλεπα ότι έρχεται αυτό και έρχονται και χειρότερα χρόνια. Δε νοείται ελληνικό ποδόσφαιρο με 800 ποδοσφαιριστές και τους 200 μόνο να είναι Ελληνες. Σε 2-3 χρόνια δε θα υπάρχουν Ελληνες στη Super League εκτός από τους δανεικούς των μεγάλων ομάδων. Πέρυσι ήταν η τελευταία μου χρονιά. Δε θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να παίζω, μπορεί να πάω σε μια ομάδα και να παίζω μόνο για την τρέλα μου».

Διαβάστε ακόμη...