Μπερμπάτοφ: Η σπουδαία καριέρα και το «ασπρόμαυρο» πέρασμα

Από sdna.gr:Τίτλοι τέλους μπαίνουν στην λαμπρή καριέρα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και το
Πηγή: sdna.gr
Μπερμπάτοφ: Η σπουδαία καριέρα και το «ασπρόμαυρο» πέρασμα

SDNA γυρνάει τον χρόνο λίγα χρόνια πίσω, στον ερχομό του στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, μετά από μία σπουδαία καριέρα, αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, κάτι που ανακοίνωσε και επίσημα μέσω των Social Media.

Στα 38 του χρόνια πλέον, αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να πει το δικό του αντίο, σε μία καριέρα 20 ετών με πολλές χαρές, διακρίσεις αλλά και τίτλους.

Πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα της Λεβερκούζεν (202 συμμετοχές, 91 γκολ - 34 ασίστ), από όπου πήρε το εισιτήριο για την Αγγλία και την Τότεναμ (102 συμμετοχές, 46 γκολ - 23 ασιστ). Με κεκτημένη ταχύτητα συνέχισε και εκεί, για να πάρει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (149 συμμετοχές, 56 γκολ - 27 ασίστ), εκτοξεύοντας την αξία του. Από εκεί, ακολούθησε η Φούλαμ (54 συμμετοχές, 20 γκολ - 6 ασίστ), δεδομένου πως δεν υπολογιζόταν από τον Σερ Άλεξ Φεργκιουνσον μετά από τρία χρόνια συμπόρευσης και μετά η Μονακό (53 συμμετοχές, 19 γκολ - 8 ασίστ).

Τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης έκανε τη δήλωση πως έκανε προσπάθεια να φέρει τον Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ, όλοι θεώρησαν πως πρόκειται για ανέκδοτο.

Κι όμως, ο ισχυρός άντρας του Δικεφάλου, επέμεινε, μέχρι να κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα και να ντύσει στα «ασπρόμαυρα» τον Βούλγαρο επιθετικό, βάζοντας ουσιαστικά και ένα... στοίχημα με τον εαυτό του. Και τον Σεπτέμβριο του 2015, έσκασε η «βόμβα»!

Η πρώτη του γνωριμία με το κοινό του Δικεφάλου ήταν κάτι παραπάνω από φανταστική, καθώς πάνω από 10,000 κόσμος βρέθηκε στην Τούμπα, προκειμένου να αποθεώσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.

Ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από την υποδοχή και την παρουσία του κόσμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Είμαστε κάτι σαν αδέρφια κι επειδή πάντα παλεύεις για τον αδερφό σου, έτσι κι εγώ θα παλέψω για εσάς, γιατί είμαστε αδέρφια. Είμαι εντυπωσιασμένος».

Έκανε το ντεμπούτο του στη Βέροια, γνωρίζοντας για άλλη μία φορά την αποθέωση από τον κόσμο που είχε κατακλύσει το γήπεδο και περίμενε καρτερικά να τον δει να φοράει τα «ασπρόμαυρα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο Ίγκορ Τούντορ, που καθόταν στον πάγκο του Δικεφάλου, δεν τον έκανε ουσιαστικά ποτέ βασικό εργαλείο της ομάδας, δίνοντάς του λεπτά κυρίως ως αλλαγή. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν τον άφησε ανεπηρέαστο, καθώς είχε εκφράσει την δυσαρέσκιά του για τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, κάτι που απέδειξε σε όλη του την καριέρα.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δεν μπορούσε, όπως είναι λογικό, να βρει ρυθμό, πετυχαίνοντας παρόλα αυτά 5 γκολ σε 1.217 αγωνιστικά λεπτά.

«Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος...» λέει μία γνωστή ελληνική παροιμία και το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Βούλγαρου επιθετικού, καθώς μία θλάση στα μέσα της χρονιάς, έβαλε ουσιαστικά... τέλος στο «ασπρόμαυρο» κεφάλαιο.

Πολλοί ήταν αυτοί που απέδωσαν την αιτία της μη προσαρμογής του στον Τούντορ, χρεώνοντας του το συγκεκριμένο γεγονός. Αυτό επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά και από τον ίδιο λίγα χρόνια μετά, καθώς επέρριψε την ευθύνη στον Κροάτη τεχνικό, λέγοντας πως ήταν δυστυχισμένος μαζί του και πως αποτέλεσε την αιτία για να φύγει από τον ΠΑΟΚ.

Ο Βούλγαρος επιθετικός με τη λαμπρή καριέρα στις πλάτες του, δεν μπόρεσε να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του Δικεφάλου, περνώντας ουσιαστικά αθόρυβα από τις πόρτες της Τούμπας.
Ωστόσο, θυμάται τον ΠΑΟΚ ως μία ξεχωριστή ιστορία, λέγοντας με κάθε ευκαιρία πως είναι «ερωτευμένος με τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...