Αισιόδοξος ο Φερέιρα για το 4-4-2

Από sfina.gr:Στο σωστό δρόμο πιστεύει ο Αμπέλ Φερέιρα πως βαδίζει ο ΠΑΟΚ. Βλέπει πως αρχίζουν οι παίκτες και αφομοιώνουν αυτά που τους ζητάει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και αυτό τον κάνει αισιόδοξο για την μελλοντική πορεία της ομάδας.
Πηγή: sfina.gr
Αισιόδοξος ο Φερέιρα για το 4-4-2

Έχει βγάλει το παραπάνω συμπέρασμα, πρώτον, από τις κινήσεις των παικτών του στις προπονήσεις. Όταν γίνονται εσωτερικά διπλά τακτικής διακρίνει πως οι παίκτες ξέρουν, πλέον, σε ποιο σημείο του γηπέδου ακριβώς θα πάει ο καθένας, ενώ μέχρι πρότινος δυσκολεύονταν να το κατανοήσουν και επικρατούσε ένα μπέρδεμα (εξού και τα πολλά ατομικά λάθη που μεταφέρονταν στους αγώνες και κόστισαν).

Τo δεύτερο ενθαρρυντικό στοιχείο, που βγαίνει και από τις συζητήσεις του με τους παίκτες, είναι, ότι αρχίζουν και πιστεύουν στο νέο σύστημα, γιατί στην αρχή διαπίστωνε πως είχαν αρκετές και λογικές επιφυλάξεις. Όταν έρχονται τα αποτελέσματα οι παίκτες αποκτούν ψυχολογία αντιλαμβανόμενοι ότι το νέο σύστημα αποδίδει, είναι αποτελεσματικό, άρα, έχει δίκιο και ο προπονητής που επιμένει στην εφαρμογή του.

Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί η πίστη των παικτών στα κελεύσματα του προπονητή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επανάληψη των μεγάλων επιτυχικών με την κατάκτηση τεσσάρων τίτλων την τελευταία τριετία.

Ο Φερέιρα εύχεται να πάρει νίκες ο ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια, έστω και με μέτρια απόδοση, όπως με τον Ατρόμητο, για να μην κλονιστεί η πίστη των παικτών στην νέα αρχή που γίνεται με τον ίδιο στον πάγκο. Θέλει τα αποτελέσματα να του δώσουν πίστωση χρόνου για να αποδώσει καρπούς το έργο του.

Από το κυνικό στο θεαματικό ποδόσφαιρο

Η μετάβαση από το κυνικό ποδόσφαιρο του Ραζβάν Λουτσέσκου στο επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο που "επαγγέλλεται" ο 40χρονος Πορτογάλος κόουτς δεν μπορεί να γίνει στιγμιαία, ούτε είναι εύκολη υπόθεση.

Ο 40χρονος Πορτογάλος τεχνικός είναι αποφασισμένος να βάλει την δική του "σφραγίδα" στον Δικέφαλο του Βορρά, γι' αυτό επιδιώκει να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα και σε βάθος χρόνου να κριθεί. Λογικά σκεπτόμενος ο Φερέιρα θεωρεί ότι η κριτική για τις επιλογές του είναι πολύ πρόωρες, αφού προσπαθεί να μεταδώσει ένα νέο προφίλ στην ομάδα.

Άλλωστε, γι' αυτό ακριβώς τον λόγο προσλήφθηκε και επενδύθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό από τον Ιβάν Σαββίδη για να τον φέρει από την Μπράγκα στη Τούμπα, κάνοντας την έκπληξη, αφού ο Φερέιρα ήρθε ως ένας από τους πιο ανερχόμενους προπονητές της Πορτογαλίας, που εξελίσσεται στην πιο αξιόπιστη σχολή προπονητών πανευρωπαϊκά.

Πηγή: Live Sport

Διαβάστε ακόμη...