ΠΑΟΚ: Τι συμβαίνει στα αλήθεια με την ομάδα;

Απο sportime.gr: ΠΑΟΚ: Οταν τα φώτα στην Τούμπα σβήνουν και οι πόρτες των γραφείων κλείνουν, οι συζητήσεις για τα όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι... ψίθυροι, οι απορίες, οι αγωνίες για τη δουλειά του Αμπελ Φερέιρα και των παικτών, είναι γεμάτες αγωνία, σκέψεις και ερωτηματικά. Είναι κάτι νέο αυτό που έχει έρθει, κάτι αναπάντεχα νέο, το οποίο πρέπει να στηριχθεί και να του δοθεί χρόνο.
Πηγή: sportime.gr
ΠΑΟΚ: Τι συμβαίνει στα αλήθεια με την ομάδα;

Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι η συνέχεια κάτι που αποτελεί οριστικά παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε αναγκαστικά να αφήσει πίσω του μία απόλυτα πετυχημένη συνταγή, να πει... αντίο μία και καλή σε αυτήν και να κοιτάξει μπροστά, ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή. Οταν, λοιπόν, οι πόρτες των γραφείων της ΠΑΕ, ανοίγουν ξανά, τα χερούλια γυρνάνε πιο αποφασιστικά και κλείνοντας, κανείς πλέον δεν κοιτάει πίσω. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να δώσουν στην ομάδα χρόνο και αυτή ελπίζουν να παρουσιάζεται όλο και καλύτερη.

Οταν ξαφνικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να φύγει από την ομάδα, όλοι στην Τούμπα, γνώριζαν απ' την πρώτη στιγμή πως η μετάβαση σε κάτι νέο δεν θα ήταν εύκολη. Οι ποδοσφαιριστές είχαν δεθεί με τον προπονητή λόγω όσων πέρασαν μαζί, ειδικά τον 1ο χρόνο και πλέον καλούνταν να βγουν από αυτή τη θέση και ταυτόχρονα να είναι δεκτικοί σε κάτι εντελώς νέο. Ο Αμπελ Φερέιρα δεν είναι η συνέχεια του Λουτσέσκου, ούτε η φετινή ομάδα η συνέχεια της περσινής πρωταθλήτριας.

Ο ΠΑΟΚ θέλει και προσπαθεί να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτό έπρεπε να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό, πρώτα εντός των γραφείων της Μικράς Ασίας. Νέος προπονητής, νέοι βοηθοί και γυμναστές, νέο σύστημα, νέος τρόπος προσέγγισης των αγώνων και των παικτών, νέοι ποδοσφαιριστές. Σε όλα αυτά προστέθηκαν οι μεταγραφές που δεν μπόρεσαν να γίνουν και φυσικά οι δύο σημαντικές απώλειες, αυτές των Μαουρίσιο – Βιεϊρίνια, δύο παικτών που δεν ήταν δυνατόν να αντικατασταθούν. Το σημαντικότερο απ' όλα, όμως, είναι να επανέλθει στους παίκτες η «φλόγα» που είχαν πέρσι.

Το... χαμένος πάθος για τον τίτλο. Εχει γίνει αντιληπτό απ' την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει το κλίμα που υπήρχε την προηγούμενη σεζόν. Δεν είναι κάτι κρυφό αυτό. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι μία χαρά. Οι παίκτες σέβονται τον προπονητή και τις ιδέες του. Ομως υπάρχει κάτι που φαίνεται αλλαγμένο μέσα στο γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές πέρσι, ήταν... ορκισμένοι για να πάρουν αυτό που θεώρησαν ότι τους εκλάπη πρόπερσι με δικαστικές αποφάσεις. Αλλωστε οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έπαιζαν και για τον προπονητή τους.

Αυτό είναι επίσης κάτι που θα χρειαστεί χρόνο για να το κερδίσει ο Φερέιρα. Είναι κάτι που θα συμβεί μέσα από όσα θα περάσουν μαζί παίκτες και προπονητικό τιμ. Μέχρι τότε, ο Πορτογάλος πρέπει να βρει αυτήν τη χαμένη ισορροπία, να καταφέρει να κερδίζει, ώστε να πείθει και τους πιο δύσπιστους και να προσπαθεί και ο ίδιος να εγκλιματιστεί και να μάθει ακόμη περισσότερο της ιδιαιτερότητες της ομάδας του, των αποδυτηρίων του και γενικότερα του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί.

Οσο πιο δίπλα του θα είναι η διοίκηση, τόσο πιο δυνατός θα γίνεται εντός των τειχών και τόσο περισσότερο θα μπορεί να μεταφέρει τις ιδέες του στο γήπεδο, κερδίζοντας τους παίκτες του. Ο Λουτσέσκου δυνάμωσε μετά την Εστερσουντ, την ήττα από την ΑΕΚ πρόπερσι, την ήττα στην Τρίπολη, τον αποκλεισμό απο τις Βίντι και Μπάτε. Πολλά λάθη και σε κοουτσάρισμα. Στις αποτυχίες του όμως, στεκόταν δίπλα του όλοι και φυσικά τελικά, έβαλαν πλάτη οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του, με το αποτέλεσμα να είναι η απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΟΚ.

Τον δρόμο λοιπόν, τον ξέρουν στην Τούμπα. Αρκεί να πατήσουν πάνω στα ίδια βήματα και να δουλέψουν όλοι, διοίκηση, προπονητής, παίκτες βάζοντας πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό τους.

Διαβάστε ακόμη...