Ο νέος κανονισμός για την διακοπή αγώνων

Aπό sdna.gr: Οι αφαιρέσεις βαθμών είχαν γίνει... μόδα τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι ισχύει, ωστόσο, με το νέο κανονισμό; Το SDNA ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα γίνεται φέτος σε περίπτωση επεισοδίων ή διακοπής αγώνα.
Πηγή: sdna.gr
Ο νέος κανονισμός για την διακοπή αγώνων

Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την τιμωρία των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων. Πέρυσι μόνο, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκαν με αφαίρεσεις βαθμών για τα επεισόδια στα παιχνίδια τους με τον Ολυμπιακό, ενώ την προπέρσινη σεζόν αντίστοιχα είχαν αφαιρεθεί βαθμοί από τον ΠΑΟΚ για τα εντός έδρας παιχνίδια του κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Οι αφαιρέσεις βαθμών είχαν γίνει γενικότερα ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και ειδικότερα για τα παιχνίδια που δεν ολοκληρωνόντουσαν, υπήρχε διπλή τιμωρία για την ομάδα που ήταν υπεύθυνη, αφού εκτός από την απώλεια του αγώνα στα χαρτιά με 0-3 τους αφαιρούνταν ταυτόχρονα και τρεις βαθμοί που είχαν κερδίσει στο γήπεδο.

Μάλιστα, ήταν πάγιο αίτημα των ομάδων οι τιμωρίες να μην συμπεριλαμβάνουν αφαιρέσεις βαθμών που έχουν κερδηθεί μέσα στο γήπεδο και πράγματι, η αρχική συμφωνία ανάμεσα στη Λίγκα και την ΕΠΟ έκανε λόγο για συνολική κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών. Εν τέλει, κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε, ωστόσο όπως και να έχει, φέτος τα όσα ισχύουν σε επίπεδο κανονισμού για την διακοπή αγώνων δεν είναι ίδια με πέρυσι.

Επειδή υπάρχει μια σύγχυση αναφορικά με το ζήτημα και πολλοί δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα το τι ισχύει στον νέο, τροποποιημένο κανονισμό, καλό είναι να ξεκαθαριστεί. Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο κανονισμό: «Μία ομάδα υπαίτια για «αγώνα που δεν τελέστηκε ή δεν έληξε», θα τιμωρείται πλέον με αφαίρεση ενός βαθμού και όχι τριών, όπως ίσχυε μέχρι και πέρσι, ενώ τα πρόστιμα για την υπαίτια ομάδα θα κυμαίνονται από 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από 2 έως 4 αγωνιστικές.

Για την ώρα, η επικαιρότητα του φετινού πρωταθλήματος δεν έχει απασχοληθεί από κάποια περίπτωση επεισοδίων ή διακοπής αγώνα. Και μακάρι να παραμείνει έτσι. Σε περίπτωση, ωστόσο, που προκύψουν μεγάλης έκτασης επεισόδια και συνοδευτούν και από διακοπή αγώνα, καλό είναι να ξέρουμε τι ισχύει και να μην επικρατεί σύγχυση.

Διαβάστε ακόμη...