Επίκαιρη επερώτηση για NOVA και αθέμιτο ανταγωνισμό Μαρινάκη… καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από paok24.com:Η υπόθεση της εξαγοράς της Nova από την Alter Ego, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη,
Πηγή: paok24.com
Επίκαιρη επερώτηση για NOVA και αθέμιτο ανταγωνισμό Μαρινάκη… καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

φαίνεται ότι φέρνει αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι η εταιρεία Alter Ego, συµφερόντων του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυµπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, βρίσκεται μία ανάσα από την εξαγορά των μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Forthnet (Nova), που έχει πια περιέλθει υπό τον έλεγχο τραπεζών, έπειτα από µετοχοποιήσεις χρεών και αναδιαρθρώσεις δανείων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη έτοιμη την επίκαιρη ερώτηση που πρόκειται να υπογράφουν τουλάχιστον 30 βουλευτές, η οποία πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, προκειμένου να εμποδίσουν τη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού σε TV – ποδόσφαιρο!

Διότι είναι προφανές ότι η εξαγορά αποσκοπεί στη Nova, την εταιρεία συνδρομητικών καναλιών που έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Συνολικά, εννιά ομάδες βρίσκονται κάτω από τα φτερά της. Τα κανάλια Novasports έχουν σε ισχύ συμφωνίες για τα εντός έδρας παιχνίδια των ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Βόλου ΝΠΣ, Ολυµπιακού, Παναθηναϊκού, Πανιωνίου και ΟΦΗ.

Βεβαίως, τα ερωτήματα που γεννώνται είναι:

Εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά της Nova, τίθεται ή όχι ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού; Η απάντηση είναι φυσικά ΝΑΙ.

Εξασφαλίζεται η ισονομία του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το βασικό οικονομικό έσοδο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Πόσω µάλλον όταν μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο... Για το άθλημα που, μεταξύ άλλων δεινών, έχει και στημένα... Και αναφέρομαι σαν κι αυτά για τα οποία ο δυνάμει ιδιοκτήτης της NOVA και ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ πρόκειται στις 27 του μηνός να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορημένου, αν δεν λείπει (όλως τυχαίως) σε χώρα εκτός Σένγκεν. Τώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να του επιστρέψει το διαβατήριο... δια του υπουργού Προ-Πο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Κρητικού αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Βασίλη Καραμαλάκη.

Την ίδια ώρα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου από αρκετούς ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και μιντιάρχες, των οποίων τα συμφέροντα θίγονται ευθέως:

Πληροφορούμαι ότι ο Κυριακού (ΑΝΤ1), ο οποίος προσδοκούσε να πάρει το συνδρομητικό κανάλι, όπως και οι Μελισσανίδης (ΑΕΚ), Ιβάν (ΠΑΟΚ), είναι... στα κάγκελα! Όπως είναι και οι πρόεδροι άλλων ΠΑΕ που δεν δέχονται να παρακαλάνε...

Από κοντά ακολουθεί και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που πιέζει για να πάρει (και) την ΠΑΕ, ο οποίος επουδενί θέλει να δει τον «αιώνιο αντίπαλο» του να ελέγχει το παιχνίδι...

Πηγή: Piperata.gr

Διαβάστε ακόμη...