Ο Μάτος “μαθαίνει” Φερέιρα (vid)

Απο repress.gr: ο γκολ του Βραζιλιάνου στο Περιστέρι, είναι προϊόν των απαιτήσεων του Πορτογάλου.
Πηγή: repress,gr
Ο Μάτος “μαθαίνει” Φερέιρα (vid)

Όταν ο δημοσιογραφικός κόσμος του ΠΑΟΚ έμαθε πως ο σχηματισμός του Αμπέλ Φερέιρα κρατάει τον Μάτος ως τρίτο στόπερ, εύλογα δημιουργήθηκε η απορία το πως θα μπορέσει ο «δύσκολος» χαρακτήρας του Βραζιλιάνου να συμβιβαστεί σε κάτι που είναι τόσο έξω από τα νερά του.

Ο Μάτος για αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, είναι μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα και δεν μπορείς να τον βγάλεις εύκολα από την ρουτίνα του. Μία κουβέντα που έγινε στην Ολλανδία μεταξύ του Βραζιλιάνου και του Αμπέλ Φερέιρα, ίσως να πρόλαβε τα χειρότερα. Η δυσκολία των αγώνων με τον Άγιαξ έφερε σε δεύτερη μοίρα οτιδήποτε άλλο.

Στη κουβέντα εκείνη, ο Φερέιρα είχε εξηγήσει στον Μάτος πως ο σχηματισμούς θα του δώσει χώρους για να επιτεθεί, όμως αυτοί θα είναι διαφορετικοί από τη ρουτίνα του. Θα έπρεπε να εφορμήσει μακριά από τη γραμμή, στον δεξί εσωτερικό διάδρομο.

Ο Μάτος σκόραρε για πρώτη φορά σε ροή αγώνα με τρόπο εντυπωσιακό και βέβαια εκτελώντας από τους χώρους που του διαθέτει ο σχηματισμός του Φερέιρα.

Κάτι που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως ένα αγωνιστικό πλάνο θέλει χρόνο, αφού στη συγκεκριμένη φάση ο διάδρομος δημιουργήθηκε από την τοποθέτηση των συμπαικτών του, άρα και οι προϋποθέσεις για γκολ.

Διαβάστε ακόμη...