Tactical Analysis: Όλα όσα άλλαξε ο Φερέιρα

Από repress.gr: Το Repress αναλύσει την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ και σημειώνει τις «παρεμβάσεις» του Αμπέλ Φερέιρα.
Πηγή: repress.gr
Tactical Analysis: Όλα όσα άλλαξε ο Φερέιρα

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-2 στα μισά του πρώτο ημιχρόνου, έχοντας «πατήσει» πάνω στις δυο κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού στον άξονα και την επίθεση, όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα, με τον Ατρόμητο να βρίσκει τρόπο να του δημιουργήσει προβλήματα.

Στο καλό διάστημα του δικεφάλου ο παίκτης που έφερε την διαφορετικότητα ήταν ο Γιόζιπ Μίσιτς. Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε αναφερθεί στον Κροάτη μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, τονίζοντας πως θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα αν κινηθεί ψηλότερα στο γήπεδο.

Και αυτό του ζήτησε. Ο Μίσιτς έπαιξε αρκετά πιο ελεύθερα, πάτησε ψηλότερα στο γήπεδο, δημιούργησε χώρους με την κινητικότητα του και ήταν ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης σε αυτή τη μικρή αλλαγή σχηματισμού, από 3-4-2-1 σε 3-1-5-1 σε φάση κατοχής.

Ο Ατρόμητος αποφάσισε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ και από μια τέτοια πίεση έφτασε και στην ισοφάριση. Όμως οι στατικές φάσεις που έδωσαν στον ΠΑΟΚ το 36% των τερμάτων του στο περσινό πρωτάθλημα του χάρισαν μια ακόμα σπουδαία νίκη.

Στο video που ετοίμασε η ομάδα του Repress, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη...