Το προφίλ της ZORK Jagodina

Από acpaok.gr: Το ευρωπαϊκό ταξίδι της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Συλλόγου μας στο EHF Cup, συνεχίζεται...
Πηγή: acpaok.gr
Το προφίλ της ZORK Jagodina

Ο ΠΑΟΚ μετά την ιστορική πρόκριση κόντρα στην Muraptasa BSK με συνολικό σκορ 56-49, θα βρει στο δρόμο του την «νταμπλούχο» Σερβίας, ZORK Jagodina, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου. Το acpaok.gr σας παρουσιάζει την επόμενη αντίπαλο του Δικεφάλου...

Πρόκειται για μία ομάδα που συγκαταλέγεται μέσα στις τρεις δυνάμεις του σέρβικου γυναικείου χάντμπολ, έχοντας κατακτήσει δύο πρωτάθλημα και πέντε φορές την δεύτερη θέση. Από την αγωνιστική σεζόν 2010-11 μέχρι και την 2014-15, η ZORK Jagodina, έβγαινε συνεχόμενα δεύτερη, πίσω από τις Zajecar και Radnički KG.

Δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο JASSA Sports Center, το οποίο εδρεύει στην τοπική πόλη της Jagodina. Άνοιξε τις πόρτες του το 1978 και έχει χωρητικότητα 2800 θέσεις.

Με τις βάσεις πρωταθλητισμού να έχουν χτιστεί και τις συνεχόμενες δεύτερες θέσεις να έχουν πληγώσει τον εγωισμό της ZORK, η στιγμή της δόξας δεν αργούσε να έρθει. Έτσι, τις αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19 κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ μάλιστα την περασμένη σεζόν έκανε και το «νταμπλ», κατακτώντας και το Κύπελλο Σερβίας.

Το ρόστερ αποτελείται από παίκτριες που κατάγονται από την Σερβία και το Μαυροβούνιο, μάλιστα έκανε ένα μεγάλο «φρεσκάρισμα» της περσινής ομάδας, αποδεσμεύοντας πέντε παίκτριες (Nadezda Bogdanović, Jovana Bogojević, Ivana Nevtić, Ivana Mitrović, Tanja Vucković), ενώ ενισχύθηκε με επτά παίκτριες [(Adzic Aneta (Μαυροβούνιο), Antic Lena, Bulatovic Jelena, Asanin Tanja (Μαυροβούνιο), Ilic Marijana, Kaitovic Tamara, Nisavic Ahdjela (Μαυροβούνιο)]

Ομάδα με πλούσιες ευρωπαϊκές παραστάσεις, καθώς από το 2010-11 και έπειτα συμμετέχει ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας ωστόσο «ταβάνι» την φάση των «16» του Challenge Cup (2010-11 αποκλείστηκε από την γαλλική Mios Biganos με 63-61 συνολικό σκορ και 2017-18 από την τούρκικη Zagnosspor με 60-53 συνολικό σκορ).

Την περασμένη σεζόν, αγωνίστηκε στον προκριματικό γύρο του EHF Champions League, τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την ρουμάνικη SCM Craiova και μπροστά από την τούρκικη γνώριμο του ΠΑΟΚ, Muratpasa BSK, για να υποβιβαστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του EHF Cup. Εκεί αντιμετώπισε την Viborg HK από την Δανία, όπου με συνολικό σκορ 57-27, γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό.

Την φετινή σεζόν, ξεκίνησαν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και πάλι από το EHF Champions League, γνωρίζοντας δύο ήττες από τις Kastamonu BGSK (Τουρκία) και Rocasa Gran Canaria (Ισπανία) και έτσι υποβιβάστηκαν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του EHF Cup, για να βρεθούν στον δρόμο του ΠΑΟΚ.

Στα πρώτα δύο παιχνίδια της χρονιάς που έδωσε, ξεχώρισαν οι Tanja Asanin (7 τέρματα σε δύο αγώνες), Ahdjela Nisavic (6 τέρματα σε δύο αγώνες) και Jelena Gojković (6 τέρματα σε δύο αγώνες).

Διαβάστε ακόμη...