Αυτό είναι το ποσό που επιτρέπει η UEFA για ΠΑΟΚ και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Από sfina.gr: Ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κυρίως από το Γιουρόπα Λιγκ, ήταν ένα «ηχηρό χαστούκι» στον ΠΑΟΚ, κάτι που το κατάλαβαν όλοι, αλλά πολύ περισσότερο η... τσέπη του Ιβάν Σαββίδη,
Πηγή: sfina.gr
Αυτό είναι το ποσό που επιτρέπει η UEFA για ΠΑΟΚ και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

ο οποίος δεν θα έχει ένα ποσό περίπου 8-10 εκατομμυρίων ευρώ, για να καλύψει τυχόν κενά στο Financial Fair Play.

Η UEFA επιτρέπει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της κάθε ποδοσφαιρικής εταιρίας έως 30 εκατομμύρια στην τριετία και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα έχει ήδη σχεδόν καλύψει!

Άρα, εάν χρειαστεί ενίσχυση λόγω διαφοράς εσόδων-εξόδων σε βάρος των εσόδων, θα πρέπει να γίνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να καλυφθεί η πιθανή «τρύπα», η οποία όμως δεν θα ληφθεί υπόψη της UEFA και του FFP, απλώς ο ΠΑΟΚ θα πρέπει είτε να πουλήσει παίκτη τον προσεχή Ιανουάριο, είτε να μην μπορεί να κάνει άλλες μεγάλες μεταγραφές.

Είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα το οικονομικό επιτελείο του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στα ποσά που θα εισρεύσουν από το PAOK TV, όπου πιθανολογούν ότι το συνολικό ποσό που θα μπει στα ταμεία, θα είναι πάνω από 5 εκ. ευρώ, αλλά το άσχημο είναι ότι δεν μπορούν να εμφανίσουν εγγυημένο συμβόλαιο στην UEFA, όπως θα γινόταν εάν είχε σύμβαση με την ΕΡΤ ή με την ΝΟVΑ.

Όλα αυτά απασχολούν τη διοίκηση Σαββίδη, ενώ οικονομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, κατά 9 εκ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση παραχώρησης παίκτη, αυτό ίσως να αλλάξει.

Όπως και νάχει, το πρόβλημα υπάρχει και καλείται να το λύσει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης βάζοντας το χέρι στην τσέπη μια ακόμη φορά...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...