Ένα παιχνίδι χαμένο στον χρόνο!

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 12/9/1969 σε ένα παιχνίδι χαμένο στον χρόνο, αντίπαλος του ΠΑΟΚ ήταν μια ομάδα από τη Ζάμπια....
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ένα παιχνίδι χαμένο στον χρόνο!

Ένα φιλικό παιχνίδι που πιστεύουμε ελάχιστοι (έως κανείς!) θυμούνται τη διεξαγωγή του, ανασύρουν οι ασπρόμαυρες ιστορίες ...

Πρόκειται για ένα φιλικό που έγινε σαν σήμερα στις 12/9/1969 και αντίπαλος του ΠΑΟΚ ήταν μια ομάδα από τη Ζάμπια για την ακρίβεια, η Κιτουέ Γιουνάιτεντ Ζάμπιας (Kitwe United FC) και όχι η Κιτονέ Ζάμπι όπως έχει λανθασμένα γραφτεί ακόμα και από τον τύπο της εποχής!

Το παιχνίδι έγινε στο Καυτανζόγλειο και ο Δικέφαλος παρέταξε σε αυτό μια ομάδα αποτελούμενη από έφηβους και αναπληρωματικούς παίκτες!

Ο λόγος είχε να κάνει με την απουσία της πρώτης ομάδας στη Λαμία, όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στον τελικό του θερινού πρωταθλήματος ΟΠΑΠ!

Οι νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ, απέναντι σε μια ομάδα που κατέπληξε με το τεχνικό και καλά οργανωμένο ποδόσφαιρο που έπαιξε, πίεσαν επί 60' λεπτά κυριαρχώντας στο γήπεδο, με τους Αφρικανούς να βελτιώνονται αισθητά στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης.

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της ομάδας από τη Ζάμπια, ήταν πολύ καλύτερη από ότι αναμενόταν, ενώ αξίζει να τονιστεί το πολύ καθαρό και αθλητικό παιχνίδι τους!!!

Δεν διαμαρτυρήθηκαν σε καμία φάση και δεν έκαναν ούτε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα! Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Στεργιάδη στο 6', για να ισοφαρίσει η Κιτονέ στο 19' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιταλού.

Στο 43' ο Λώλης Κωνσταντινίδης έκανε το 2-1, για να ακολουθήσουν άλλα δύο τέρματα για την ομάδα μας, το ένα στο 51' από τον Στεργιάδη και το άλλο από τον έτερο Κωνσταντινίδη στο 62'. Δέκα λεπτά αργότερα οι Αφρικανοί μείωσαν στο τελικό 4-2, με τον δραστήριο Σόκου.

Ο ΠΑΟΚ είχε και δύο δοκάρια, με τους Λυσαρίδη στο 23' και Λώλη Κωνσταντινίδη στο 74', ενώ η Ζάμπι ένα, με τον Σόκου στο 55'. Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ζλατάνος.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τσαμούτης (Κουρτσαλίδης), Στυψιανός (Καβουρτζίκης), Θεοφανίδης, Οικονόμου, Κατσικάρης, Κοντογιώργος, Λυσαρίδης, Λώμης Κωνστανινίδης (Παπάζογλου), Κόπανος (Φάρης), Στεργιάδης, Σωτηράκης (Κωνσταντινίδης)

Λίγα λόγια για την Κιτουέ Γιουνάιτεντ...

Η ομάδα της Ζάμπιας "Kitwe United FC" πήρε το όνομά της από την πόλη Kitwe (Κιτουέ) που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ιδρύθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1933 και έχει ως έδρα της το στάδιο Γκάρντεν Παρκ χωρητικότητας 10.000 θέσεων.

Η μικρομεσαία αυτή ομάδα της Ζάμπιας, σήμερα αγωνίζεται στην Πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Ζάμπιας και δεν έχει γευτεί ποτέ την χαρά ενός τίτλου.

Βρίσκεται πάντα στην σκιά της Nkana FC που είναι η μεγάλη ομάδα της πόλης του Κιτουέ, με 12 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα Ζάμπιας, 7 challenge cups και άλλους 15 εγχώριους τίτλους, ενώ έχει και πολύ καλές πορείες στο αντίστοιχο Champions League Αφρικής με πορεία μέχρι και σε τελικό.

Διαβάστε ακόμη...