ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Το σαφάρι στα κόκκινα, το... Έβερεστ στο Παλατάκι

Απο basketplus.gr: Κάποια στιγμή οι μύες στο λαιμό του Χρήστου Καραμπέρη σφίχτηκαν, τα χείλη δαγκώθηκαν. Ήταν φανερό ότι το επί χρόνια μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έφτασε στα όρια ξεσπάσματος. Ήταν τότε που είπε ότι στο παρελθόν η ομάδα είχε περάσει χειρότερα, είχε βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση. Ήταν τότε που είπε ότι απαιτείται συσπείρωση, δεδομένο άγνωστο, όπως πρόσθεσε, στον μπασκετικό Δικέφαλο. Η πίεση τεράστια, ειδικά για αυτόν που έχει στην καμπούρα του 16-17 χρόνια σε διοικήσεις του μπασκετικού ΠΑΟΚ.
Πηγή: basketplus.gr
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Το σαφάρι στα κόκκινα, το... Έβερεστ στο Παλατάκι

Ο απολογισμός της δίμηνης παρουσίας της τριμελούς διοίκησης μετά την αποχώρηση Πρέλεβιτς είχε αρκετά για να σταθεί κάποιος. Κυρίως πίσω από την... κουρτίνα. Με 155 χιλιάδες προσφορά από Αμοιρίδη, Σαββίδη, Γαλατσόπουλο, Ησαϊάδη, η διοίκηση σε αυτό το δίμηνο κατάφερε να συγκεντρώσει 70 χιλιάδες κυρίως από διαρκείας, χορηγίες και τα έσοδα από την πώληση των μπουθ περιφερειακά του παρκέ. Έτσι κατάφερε η ομάδα να ξεπεράσει σε πρώτο επίπεδο το σκόπελο της οφειλής περίπου 600 χιλιάδων ευρώ σε παίκτες προπονητές.

Ήταν όμως απλά το πρώτο στάδιο. Σύντομα θα χρειαστεί νέα παρτίδα χρημάτων για τους διακανονισμούς αυτούς. «Μέσα στην σεζόν με άλλους παίκτες θα τελειώσουμε, με άλλους όχι...» έλεγαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου. Λίγο αργότερα ο Λεωνίδας Δεδέογλου, ρούκι διοικητικός έλεγε ότι χρειάζονται αρκετά χρήματα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η προκαταβολή για τις 120 δόσεις, οι προκαταβολές για τους νέους παίκτες, τα πρώτα συμβόλαια, ένα κομμάτι διακανονισμών, η καθημερινότητα...

Δικαίως τα πρόσωπα έχασαν τα αμυδρά χαμόγελα λίγο αργότερα σε κουβέντα εντός των γραφείων μπροστά στο Έβερεστ που υπάρχει μέσα στο «Παλατάκι». Η ατάκα σταθμός του Καραμπέρη... «Ο Σαββίδης δεν είναι όλος ο ΠΑΟΚ» μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το άμεσο μέλλον και για την κινητοποίηση του κόσμου. «Αυτοί μπορούν να σώσουν την ομάδα» σημείωσε ο Δεδέογλου δείχνοντας μια φωτογραφία του γεμάτου PAOK SPORTS ARENA και άπαντες συμφώνησαν ότι το κλαμπ δεν μπορεί να παρακαλά όσους δεν έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν. Ο Στογιάκοβιτς; Ναι ειπώθηκε από αιθεροβάμονες και για τον Πέτζα.

Σε κάθε περίπτωση ακολουθεί ένα σκληρό 20ήμερο στην διάρκεια του οποίου το σαφάρι για έσοδα θα είναι στα... κόκκινα. Κωνσταντινίδης και Δεδέογλου δεν θα σηκώσουν κεφάλι, δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, αν δεν θέλουν Οκτώβρη μήνα να προκύψουν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα. Το Basketplus λίγο πολύ το ανέλυσε. Με μπάτζετ στα 490 χιλ. ευρώ περίπου και συνολικό προϋπολογισμό για φέτος κοντά στο 1.5 εκ. ευρώ, η ομάδα χρειάζεται περίπου 100 χιλ. ευρώ το μήνα για να αντέξει με άνεση και εταιρικά και αγωνιστικά. Αν τα καταφέρει το κλαμπ, θα γίνει λόγος για το 2ο θαύμα, μετά από αυτό της δημιουργίας ομάδας στο πιτς φυτίλι...

«Πέρσι φτάσαμε τα έσοδα από χορηγίες συνολικά κοντά στο ένα εκ, ευρώ. Γιατί να μην πάμε φέτος στο 1.2;» αναρωτήθηκε ο Καραμπέρης, γνωρίζοντας πάντως από πρώτο χέρι οτι οι δυσκολίες είναι απίστευτες. Και άλλες ατάκες που είχαν ουσία...;

-Για Χρυσικόπουλο... «Το παιδί πουλήθηκε, κακώς βγήκε ότι χάρησε χρήματα. Στον ΠΑΟΚ δεν χαρίζει κανείς». Προφανώς στεναχώρησε τον γνωστό ατζέντη και τους φίλους του εντός ομάδας.

-Για ευθύνες της τελευταίας διετίας... «Φταίμε όλοι, όχι μόνο ο Πρέλεβιτς».

-Για το δίμηνο αυτό... «Πήραμε 56000 ευρώ από διαρκείας και 4500 από επιταγές, 164.500 από Αμοιρίδη, Σαββίδη και άλλους. Δώσαμε 11.500 σε μισθούς, 48.500 στο δημόσιο, 133.000 σε οφειλές, 5500 σε προμηθευτές και τρίτους».

Καιρό είχε να δώσει μια διοίκηση πρωτοδικείου στον ΠΑΟΚ αναλυτικό λογαριασμό. Αυτό ήταν μια καλή αρχή, άπαντες με βάση τη διάθεση για εξωστρέφεια-δεδομένο που το 90% των σημερινών «παλιών» είχε καταργήσει-έλεγαν οτι οι αναλύσεις θα είναι συχνές, ενώ... καινοτομία; Κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει επίσημα το ΔΣ. Καιρός ήταν. Α και όταν ξεπεράσει το μετεγχειρητικό διάστημα ο Σταυρόπουλος, θα γίνει και μια απαραίτητη κουβέντα για την υποδομή για αυτά τα 10 χρόνια που ανήκει στην ΚΑΕ.

*Με τον Χατζηνικόλα-όπως χθες έγραψε το Basketplus-έκλεισε το ρόστερ, που θα ανοίξει μέσα στον Οκτώβριο για το συμβόλαιο του Ιατρίδη ο οποίος θα κλείσει τα 18.

Διαβάστε ακόμη...