Αουγκούστο, Ελ Καντουρί και το κενό στον άξονα

Από paok24.com: Η πρώτη διακοπή βρήκε τον ΠΑΟΚ αποκλεισμένο από την Ευρώπη, αλλά με το 2 στα 2 στην Ελλάδα και 4 αγώνες-φωτιά να έρχονται για την Superleague 1.
Πηγή: paok24.com
Αουγκούστο, Ελ Καντουρί και το κενό στον άξονα

Ο αποκλεισμός από το Europa League έφερε πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, αλλά ένα από τα θέματα που δεν θα απασχολήσουν τον Αμπέλ Φερέιρα είναι το ροτέισον που θα έκανε μεταξύ των αγώνων του Σαββατοκύριακου στην Superleague 1 και της Πέμπτης στο Europa League. Παρόλα αυτά οι απουσίες των Ομάρ Ελ Καντουρί και του Ντόουγκλας Αουγκούστο σε συνδυασμό με τον Βέρνμπλουμ που παραμένει ανέτοιμος κάνουν τον καταρτισμό της 11άδας έναν πραγματικό γρίφο.

Στο παιχνίδι με την Σλόβαν ήταν ο Μίσιτς με τον τραυματία Αουγκούστο, ενώ στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Νιγηριανός και ο Κροάτης μέσος επωμίστηκαν όλο το βάρος και της οργάνωσης, αλλά και άμυνας στον άξονα κάτι που σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν κάθε εβδομάδα οι ίδιοι.

Η αρχική εκτίμηση για την απουσία των δύο μέσων του ΠΑΟΚ είναι στις 2-3 εβδομάδες από τον αγώνα με την Σλόβαν, ενώ κανένας δεν ξέρει εάν θα μπορέσουν να είναι παρόντες στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και με τον Άρη στην Τούμπα. Οι δύο αυτοί αγώνες είναι η αρχή του δύσκολο προγράμματος που συνεχίζει με τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Σίγουρα το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ είναι αυτό που θα εξετάσει τα ενδεχόμενα οι δύο παίκτες να προλάβουν όσους περισσότερους αγώνες μπορούν, αλλά σίγουρα για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Αμπέλ Φερέιρα χρειαστεί και κάποιες άλλες αλχημείες στο υπάρχον ρόστερ. Οι έτεροι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι κυρίως παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης και όχι στην μεσαία γραμμή, με τον μοναδικό που έχει παίξει στη θέση "8" σε παλαιότερα παιχνίδια να είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Ο Έλληνας διεθνής δεν είναι σε καλή κατάσταση στα πρώτα 6 παιχνίδια της σεζόν και αυτό σίγουρα θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για να τον δοκιμάσει ο Αμπέλ Φερέιρα σε μία νέα θέση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο η επιστροφή στις υποχρεώσεις της ομάδας των Ελ Καντουρί και Αουγκούστο θα λύσει τα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού, μέχρι να δει και πάλι στις πιθανές επιλογές του, τους Βέρνμπλουμ και Μαουρίτσιο.

Τέλος το θετικό σε αυτό το κομμάτι είναι ότι ο ΠΑΟΚ όπως και οι άλλες 4 ομάδες που ηταν πέρσι στην πρώτη 5άδα, δεν θα έχουν μέσα στις ημέρες κάποια υποχρέωση για το κύπελλο Ελλάδας με τους κατόχους των τριών τελευταίων τίτλων να μπαίνουν στη διαδικασία στη φάση των "16".

Διαβάστε ακόμη...