“Κουμπώνει” ο Μαουρίσιο μόλις γυρίσει στο 4-4-2 του Φερέιρα

Από sfina.gr: Ο Ζοσέ Μαουρίσιο βρίσκεται για τα καλά στον προθάλαμο της επιστροφής.
Πηγή: sfina.gr
“Κουμπώνει” ο Μαουρίσιο μόλις γυρίσει στο 4-4-2 του Φερέιρα

Διανύει τον έκτο μήνα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στους χιαστούς και συμμετέχει, ήδη, σε μεγάλα κομμάτια της προπόνησης. Μέχρι τα τέλη του μήνα προβλέπεται να φορτσάρει, οπότε στις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος να μπει κατευθείαν στην ομάδα, χωρίς κανένα πρόβλημα απουσίας ρυθμού. Είναι μεγάλη υπόθεση η επιστροφή του, γιατί θα προσθέσει ποιότητα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Αμπέλ Φερέιρα περιμένει με ανυπομονησία την επάνοδο του Μαουρίσιο. Τον προορίζει για τον πολυσύνθετο ρόλο του "εξαριού", (εναλλάξ με τον Ομάρ Ελ Καντουρί που εμφανίζει πάλι την γνωστή ευπάθεια στους τραυματισμούς).

Ο Πορτογάλος κόουτς θεωρεί ότι ο 31χρονος Βραζιλιάνος διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που "κουμπώνουν" απόλυτα στο 4-4-2 και θα βοηθήσει η παρουσία του την ομάδα να προσαρμοστεί γρηγορότερα στον νέο σχηματισμό. Ο Μαουρίσιο διαθέτει το συν της ατομικής ενέργειας, χωρίς να του λείπουν και τα τρεξίματα. Τα έχει και τα δύο. Και στην περσινή σεζόν με βάση τις μετρήσεις από το Vis Track σε όλα τα παιχνίδια ήταν στην πρώτη διάδα των παικτών που έτρεχαν τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Συνεπώς οι χώροι στη μεσαία γραμμή με τα τρεξίματα του Μαουρίσιο θα κλείνουν καλύτερα. Θα κερδίσει πολλά με την επάνοδο του Βραζιλιάνου η ομάδα στον χώρο του κέντρου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο Φερέιρα μέχρι σήμερα σε κάθε ευκαιρία φέρνει ως παράδειγμα τον Μαουρίσιο για τις γνωστές και σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν από τους περσινούς τραυματισμούς. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να οργανώσει παιχνίδι, να δώσει σωστή πάσα, αλλά και να σκοράρει ερχόμενος από πίσω. Το έχει αποδείξει, αφού πατάει περιοχή.

Τι συμβαίνει με τον Βέρνμπλουμ

Πολύ σπουδαία ενίσχυση για την προβληματική μεσσαία γραμμή θεωρεί ο Φερέιρα και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πόντους Βέρνμπλουμ. Ξέρει τι παίκτης είναι από το παρελθόν. Έχει παρακολουθήσει την πορεία του και τον εκτιμά απεριόριστα. Ο Σουηδός έχει ξεπεράσει το θέμα στον αχίλλειο τένοντα, αλλά έχει πρόβλημα στο πέλμα του εγχειρισμένου ποδιού του, το οποίο προέκυψε λόγω αδυναμίας των μυών του ποδιού του στο συγκεκριμένο σημείο κατά την διάρκεια του μετεγχειριτικού του σταδίου.

Ο Βέρνμπλουμ επιδυκνεύει άριστο επαγγελματισμό, κάτι που καθιστά βέβαιη την σύντομη επάνοδό του στα παιχνίδια. Διαθέτει ο Σουηδός την ποιότητα της μεταβίβασης που δεν έχει ο Άντερσον Εσίτι (ανατίθεται αυτός ο ρόλος στον Νιγηριανό αναγκαστικά και εκτίθεται). Ο 40χρονος Πορτογάλος κόουτς είναι πεπεισμένος ότι η αναμενόμενη επιστροφή των Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ θα μεταμορφώσει προς το καλύτερο την μεσαία γραμμή

Διαβάστε ακόμη...