«Δεν φθάνει μόνο το ταλέντο»

Από inpaok.com:Ο Mίροσλαβ Σνάουτσνερ παραμένει σταθερά στο πλευρό του Πάμπλο Γκαρσία και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων του Δικεφάλου. Τα κεκτημένα των δύο προηγούμενων χρόνων φιλοδοξεί να διατηρήσει η ομάδα νέων Κ-19, που ήδη έχει εγκαινιάσει τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της.
Πηγή: inpaok.com
«Δεν φθάνει μόνο το ταλέντο»

Μιλώντας στη FORZA, ο Πολωνός εξηγεί τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς: «Φέτος υπάρχει άλλος κορμός παικτών, άλλοι παίκτες, που ανέβηκαν από την Κ-17. Ουσιαστικά μιλάμε για μια νέα ομάδα. Υπάρχει ταλέντο, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, σε όλους τους τομείς. Το ταλέντο δεν αρκεί από μόνο του, ένας νεαρός σε ηλικία παίκτης θα πρέπει να ξέρει από τακτική, αλλά και να γίνει πιο σκληρός στο παιχνίδι του».

«ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ»

Και προσθέτει: «Η περσινή ομάδα νέων ήταν όντως πολύ καλή, κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αρκετοί από τους παίκτες θα αγωνιστούν φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Αλλά με εκείνη την ομάδα δουλέψαμε μαζί για δύο χρόνια. Συνεπώς, δεν μπορούμε να πούμε από τώρα το πού θα φθάσουν οι νέοι παίκτες, που εντάχθηκαν φέτος στην Κ-19. Ο δικός μας στόχος δεν αλλάζει. Κι αυτός είναι να ετοιμάζουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ή, ν' αποκτήσουν δυνατότητες για να παίξουν σε άλλες ομάδες της πρώτης κατηγορίας».

Φέτος, εκτός από το πρωτάθλημα, οι νέοι θα διεκδικήσουν και τον τίτλο των κυπελλούχων. «Θα είναι μια ακόμη καλή εμπειρία για εμάς το κύπελλο, που θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Άλλωστε, μέσα από τα παιχνίδια έρχεται και η βελτίωση των παικτών. Και η κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου θα είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς» σχολιάζει.

Οσο για την πρώτη ομάδα, υπογραμμίζει: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε ακόμη πιο ενισχυμένος από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Από την άλλη, ο νέος προπονητής θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του στο παιχνίδι της ομάδας. Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι έχει παραμείνει σταθερός ο κορμός της ομάδας και ότι σχεδόν ο κάθε παίκτης ξέρει καλά το παιχνίδι του άλλου. Ο Ολυμπιακός δεν έχει φθάσει ακόμη το αγωνιστικό επίπεδο του ΠΑΟΚ. Συνεπώς, πιστεύω ότι η ομάδα μας μπορεί να επαναλάβει την περσινή επιτυχία κατάκτησης του νταμπλ».

«ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ»

«Ο στόχος μας είναι ν΄ αναδείξουμε ταλαντούχους παίκτες, όπως κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια, κατακτώντας παράλληλα και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και φέτος» τονίζει από την πλευρά του ο Κώστας Ιωσηφίδης. Και προσθέτει: «Το έργο μας, πάντως, προβλέπεται πιο δύσκολο, γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας θα έχουν μεγάλο κίνητρο να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα, ακόμη και να νικήσουν, την ομάδα που προέρχεται από δύο σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Αλλά με τη δουλειά που κάνουν οι προπονητές, και ειδικά ο Πάμπλο Γκαρσία, πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά και στο τέλος θα ευτυχήσουμε να πανηγυρίσουμε και πάλι το πρωτάθλημα».

Αναφερόμενος στους παίκτες, που...αποφοίτησαν πέρσι από την ακαδημία και πλέον κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των μεγάλων, ο γενικός αρχηγός της Κ-19 σημείωσε: «Φυσικά και θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη και την πρόοδο τους. Προσωπικά, μιλάω σε τακτική βάση μαζί τους. Χαίρομαι που έκαναν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους και θα χαρώ ακόμη περισσότερο, όταν θα παίξουν με την πρώτη ομάδα. Και είναι κάτι που το αξίζουν».

Οσο για την πρώτη ομάδα, τόνισε: «Ασφαλώς και ο ΠΑΟΚ μπορεί να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο. Τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στα γήπεδα και δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πηγή: FORZA

Διαβάστε ακόμη...