ΠΑΟΚ: Πρωταθλητής χωρίς Βιεϊρίνια – Μαουρίσιο δεν γίνεται

Από sportime.gr:Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες τον Πανιώνιο αλλά συνεχίζει να προβληματίζει γιατί πλέον έχει αλλάξει επίπεδο και ζητάει όλο και περισσότερα.
Πηγή: sportime,gr
ΠΑΟΚ: Πρωταθλητής χωρίς Βιεϊρίνια – Μαουρίσιο δεν γίνεται

Ο προβληματισμός αυτός ίσως να μην υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια αλλά τώρα μιλάμε για τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ που θέλει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία εντός συνόρων και που προέρχεται ήδη απo την αποτυχημένη προσπάθεια στην Ευρώπη.

Από τη στιγμή όμως που δεν ενισχύθηκε ορθά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο πως θα συμβεί αυτό. Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα του Δικεφάλου τη δεδομένη στιγμή;

Η μεσαία του γραμμή και είναι ο χώρος του κέντρου που δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην άμυνα, η οποία πλέον δεν πατάει το ίδιο καλά όπως τα προηγούμενα χρόνια. Διότι σε μια ομάδα, αν σπάσει η ισορροπία, ως ντόμινο γκρεμίζεται κάθε τι που έχει χτιστεί, σε όλον τον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχασε στο κέντρο τον Μαουρίσιο που είναι ακόμη τραυματίας και ενώ πέρσι στη θέση του ήρθε ένας άλλος παικταράς, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα αλλά φέτος δεν υπάρχει κανείς για το κενό του Βραζιλιάνο. Πέρσι η απουσία του Μαουρίσιο δεν φάνηκε λόγω του Ολιβέιρα.

Τώρα όμως δεν αποκτήθηκε κάποιος. Ο Ελ Καντουρί είναι πολύ ποιοτικός αλλά δεν είναι Μαουρίσιο ενώ συχνά τραυματίζεται και ο ΠΑΟΚ ξεμένει από ποιότητα στο κέντρο. Η... τελευταία λύση θα ήταν ένας παίκτης σαν τον Σάχοφ. Δεν υπάρχει ούτε αυτός.

Έτσι λοιπόν στο κέντρο, ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον ταλαντούχο αλλά χωρίς υψηλές παραστάσεις Ντόουγκλας και την τριτοτέταρτη περσινή επιλογή του, τον Μίσιτς που το παιδί τα πάει περίφημα αλλά κυρίως στη θέση του Εσίτι, διότι μπορεί να μην είναι εξάρι ο Κροάτης αλλά δίνει μπροστά αυτά που δεν μπορεί ο Εσίτι.

Ο τελευταίος είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει μία δουλειά στο γήπεδο τέλεια και αυτή είναι να κόβει και να μαρκάρει. Δεν βοηθάει όμως στην ανάπτυξη και δε φαίνεται να μπορεί να βοηθήσει σε ματς που ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει γκολ όταν έχει αντίπαλη ομάδα που βρίσκεται όλη στην άμυνα.

Εκεί, όταν ο ΠΑΟΚ φτάνει έξω από την περιοχή ακόμη και ο Κάνιας φαίνεται μπροστά στον Εσίτι ανώτερος. Το κουίζ του κέντρου του λοιπόν, δεν έχει λυθεί και ο Φερέιρα καλείται να βρει λύσεις μέχρι να γυρίσουν οι Μαουρίσιο-Βέρνμπλουμ και θα εύχεται βέβαια να επιστρέψουν και να μπορούν να προσφέρουν χωρίς να τους έχει επηρεάσει η μακροχρόνια απουσία τους.

Την ίδια στιγμή ο Δικέφαλος δεν έχει ούτε τον Βιεϊρίνια αλλά ούτε και πήρε έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά και υψηλές παραστάσεις που να μπορεί να πάρει την ομάδα από το χέρι και να δώσει λύσεις όταν αυτή μπλοκάρει. Και ο Βιεϊρινια πέρσι έδωσε πολλές τέτοιες λύσεις. Άλλωστε μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Επίσης τα εξτρέμ του παραμένουν μη παραγωγικά (αν εξαιρέσεις τον Μπίσεσβαρ που δεν είναι καθαρός εξτρέμ) ένα πρόβλημα που υπήρχε και πέρσι και δεν λύθηκε με την απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ.

Αυτά είναι τα προβλήματα του ΠΑΟΚ. Ούτε ο προπονητής ούτε τα συστήματα. Και να αλλάζει ο σχηματισμός δεν θα προσφέρει τίποτα στον Δικέφαλο στην ουσία. Μπορεί να νιώσουν κάποιοι παίκτες πιο ασφαλείς αλλά ουσιαστικά θα παραμένει χωρίς την ποιότητα που χρειάζεται για να γίνεις πρωταθλητής.

Ο Δικέφαλος θα πρέπει με νύχια και με δόντια να παλεύει όλα τα ματς του μέχρι να υπάρξουν οι σημαντικές επιστροφές και θα ελπίζει επίσης να έχει έναν υγιή Ελ Καντουρί που μπορεί να μην είναι ο σούπερ παικταράς που θα κάνει τη διαφορά αλλά δεν έχει άλλον καλύτερο, στο κέντρο του ο Φερέιρα.

Με πόσες απώλειες θα περάσει ο ΠΑΟΚ μέχρι την επιστροφή των Μαουρίσιο-Βιεϊρίνια θα το δείξει το γήπεδο...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...