Έξι αγώνες 86 τελικές

Από paok24.com: Πρώτα πρόωρα συμπεράσματα για επιθετική λειτουργία και αμυντική αποτελεσματικότητα
Πηγή: paok24.com
Έξι αγώνες 86 τελικές

Ο ΠΑΟΚ έδωσε μέχρι τώρα τα πρώτα έξι επίσημα παιχνίδια του. Έχει τις αποτυχίες (ισοπαλίες, ήττες και νίκη που δεν έφθανε ) στην Ευρώπη και τις πρώτες δύο νίκες στην Ελλάδα. Οι αγώνες με τον Άγιαξ διαφέρουν από τους άλλους, αλλά όπως και να γίνει, μέσα από συγκεκριμένα νούμερα και καταστάσεις, βγαίνουν μερικά πρώτα συμπεράσματα.

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτό το φετινό ξεκίνημα μετράει 86 τελικές, δείχνει ότι δημιουργικά υπάρχουν λύσεις. Καταφέρνει ο ΠΑΟΚ μέσα από την ανάπτυξή του (κυρίως από τα πλάγια) να φθάνει σε αρκετές τελικές προσπάθειες, είτε παίζει στην κόντρα με τον Άγιαξ, είτε απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Τα 11 γκολ σε αυτά τα ματς δεν είναι λίγα.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 66 τελικές από τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Ένας μεγάλος αριθμός, που γίνεται πιο ανησυχητικός από τα 10 γκολ. Αυτό είναι πρόβλημα και έχει στοιχίσει. Σχετίζεται αυτό το πρόβλημα με την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να παίξει πιο επιθετικά και αποδεικνύεται από τις αργές μεταβάσεις στην άμυνα; Θα φανεί περισσότερο στην πορεία...

Αν τα 11 γκολ και οι 86 τελικές στην επίθεση αποτελούν ένα καλό δημιουργικό ξεκίνημα, το παθητικό των 10 τερμάτων σε 66 τελικές είναι κάτι που όπως λέει και ο Φερέιρα πρέπει να αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια.

Διαβάστε ακόμη...