«Πράσινο» φως για την ΕΡΤ, κοντά και σε κεντρικό χορηγό ο ΕΣΑΚΕ

Από sdna.gr: Παρά την προπαγάνδα, η κυβέρνηση διά μέσω Αυγενάκη ενημέρωσε στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο ότι η σύμβαση ΕΡΤ-Basket League θα τηρηθεί κανονικά ενώ ο ΕΣΑΚΕ είναι κοντά στη συμφωνία με κεντρικό χορηγό!
Πηγή: sdna.gr
«Πράσινο» φως για την ΕΡΤ, κοντά και σε κεντρικό χορηγό ο ΕΣΑΚΕ

Τις επαφές του με τους φορείς του αθλητισμού στην χώρα μας συνεχίζει ο αρμόδιος υφυπουργός της Κυβέρνησης, Λευτέρης Αυγενάκης. Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα στην Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισαν ζητήματα που άπτονται της μπασκετικής επικαιρότητας.

Από τον πρόεδρο του συνδέσμου κατατέθηκε ένα υπόμνημα με προτάσεις για μία σειρά από νομοθετικές αλλαγές που προτείνει λίγκα και μεταξύ άλλων αφορούν την φορολογία, τις εμπορικές χρήσεις των ΚΑΕ αλλά και την σχέση με την αστυνομία που λαμβάνει το 10% των εισπράξεων από τα γήπεδα. Από την πλευρά του υφυπουργού, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να μειωθεί η φορολογία στα μεγάλα συμβόλαια, ώστε οι ομάδες να έχουν μεγαλύτερο διαθέσιμο μπάτζετ και να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει να κάνει τόσο με την σύμβαση για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις από την ΕΡΤ, όσο και για την κεντρική χορηγία του ΕΣΑΚΕ.

Παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Δημόσια Τηλεόραση να μειώνει το ποσό προς τις ομάδες λόγω της αποχώρησης του Ολυμπιακού, ξεκαθαρίστηκε ότι η τηλεοπτική σύμβαση με την ΕΡΤ θα ισχύσει με τους όρους που είχαν αρχικά συμφωνηθεί. Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως ο σύνδεσμος είναι κοντά σε deal με κεντρικό χορηγό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης Αυγενάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μπάσκετ, με την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος να γίνεται σε ειδική εκδήλωση θα γίνει λίγες ημέρες πριν το τζάμπολ του Πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη...