«Η ευθύνη στον διαιτητή»

Από inpaok.com : Η ΚΕΔ και ΕΠΟ παρουσιάζει το VAR σε συνέντευξη τύπου που διοργανώνεται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και μοιραία η κουβέντα πήγε και στα όσα… απίστευτα παρακολούθησε το ελληνικό κοινό στο «Καραϊσκάκης», την πρώτη αγωνιστική της νέας Super League.
Πηγή: inpaok.com
«Η ευθύνη στον διαιτητή»

Σε γενικές γραμμές αυτά που ειπώθηκαν είναι ότι στην περίπτωση του Ολυμπιακός- Αστέρας, και το κραυγαλέο πέναλτι που δεν δόθηκε στους φιλοξενούμενους, η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον διαιτητή Κουμπαράκη.

Αυτό γιατί είχε το δικαίωμα να ζητήσει περισσότερα, και πιο διαφωτιστικά πλάνα προκειμένου να πάρει την σωστή απόφαση, χωρίς να τον πιέζει ο χρόνος, κάτι που τελικά δεν έκανε.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι το VAR στην Ελλάδα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το παράδειγμα της γραμμής off- side, που ακόμα δεν υπάρχει στο σύστημα.

Αυτό αναμένεται να έρθει στο… ελληνικό VAR το προσεχές διάστημα και πιο συγκεκριμένα, από την τρίτη αγωνιστική της Super League . Η συγκεκριμένη γραμμή είναι διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιούν τα κανάλια που μεταδίδουν τον αγώνα.

Στο VAR χρησιμοποιείται «διπλή» γραμμή, που δείχνει τόσο την θέση του επιθετικού, όσο και του τελευταίου αμυντικού για την εξαγωγή καλύτερων συμπερασμάτων.

Διαβάστε ακόμη...