«Πετυχημένο το VAR»

Aπό impaok.com:Επιτυχημένο όσον αφορά στο διαιτητικό μέρος και «αποκλειστικά στη λειτουργία του VAR και στη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου εκ μέρους των αξιωματούχων διαιτησίας, κρίνει η ΕΠΟ το αποτέλεσμα της εφαρμογής του συστήματος για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (27/8) η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.
Πηγή: inpaok.com
«Πετυχημένο το VAR»

Οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής, φαίνεται πως δεν παρακολούθησαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο, όπου δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στους φιλοξενούμενους προς το τέλος του αγώνα.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ:

«Αναφορικά με τη λειτουργία του Video Assistant Referee στους αγώνες της 1ης αγωνιστικής της Superleague 1, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επιθυμεί να προβεί στις ακόλουθες διευκρινίσεις. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του συστήματος για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα κρίνεται επιτυχημένο όσον αφορά το διαιτητικό μέρος.

Οι διαιτητές των αναμετρήσεων και οι διαιτητές VAR και AVAR λειτούργησαν με βάση την ταχύρρυθμη εκπαίδευση που έχουν λάβει και ακολούθησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Σε σύνολο επτά αγώνων, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε έντεκα περιπτώσεις. Στις έξι εξ αυτών, οι διαιτητές οδηγήθηκαν στην Περιοχή Ανασκόπησης, κατόπιν συνεννόησης με τους διαιτητές VAR και AVAR, και σε τρεις προέβησαν σε αλλαγή απόφασης.

Τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά στη λειτουργία του VAR και συγκεκριμένα στη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου εκ μέρους των αξιωματούχων διαιτησίας, όπως αυτό έχει καθοριστεί από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές Αρχές.

Ζητήματα που σχετίζονται με την απόδοση των διαιτητών, την ορθότητα των αποφάσεών τους και την αξιολόγησή τους, αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της ΚΕΔ όπως συνέβαινε πάντοτε. Συνεπώς, δεν έχουν καμία συνάφεια με τη λειτουργία και τη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου του VAR.

Ευελπιστούμε ότι με την εφαρμογή του VAR θα εκπληρωθεί ο βασικός σκοπός του, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της αξιοπιστίας και τη συνεισφορά του στη δημιουργία ενός πιο ειρηνικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος».

Διαβάστε ακόμη...